Νωρίς θυμήθηκε ο Μισέλ να… υπερασπιστεί την φον ντερ Λάιεν από την προσβολή Ερντογάν!
08/04/2021 08:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νωρίς θυμήθηκε ο Μισέλ να… υπερασπιστεί την φον ντερ Λάιεν από την προσβολή Ερντογάν!

Εξέφρασε τη λύπη του γιατί οι εικόνες... επισκίασαν το μεγάλο και επωφελές γεωπολιτικό έργο στην Άγκυρα!

Σάλος σε όλη την Ευρώπηαπό την ακραία προσβολή του Ταγίπ Ερντογάν στο πρόσωπο της Προέδρου της Κομισιόν, αλλά και της αδιαφορίας του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο οποίος μάλιστα πολύ αργά θυμήθηκε να… υπερασπιστεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και αφού πρώτα προκάλεσε με τη στάση του, αντιδράσεις. Με ανάρτησή του στο facebook «τα βάζει» με το «αυστηρό τουρκικό πρωτόκολλο», ενώ για τα πλάνα που δημοσιοποιήθηκαν και τον εξέθεσαν, εξέφρασε τη λύπη του γιατί οι εικόνες… επισκίασαν το μεγάλο και επωφελές γεωπολιτικό έργο στην Άγκυρα! Εν ολίγοις, τον χαβά του ο Μισέλ, το μυαλό του να μην κακοκαρδίσει την Τουρκία!

Το βίντεο της ντροπής για την ΕΕ

Έγραψε λοιπόν στην… απολογητική του ανάρτηση, που όμως ήρθε πολύ αργά:

«Την Τρίτη, η Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν και εγώ συμμετείχαμε σε μια συνάντηση στην Άγκυραμε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ορισμένες εικόνες που μεταδόθηκαν έχουν προκαλέσει σκληρές αντιδράσεις και ερμηνείες. Αυτό με οδηγεί στο να αντιδράσω.

Η επίσκεψή μας σηματοδότησε μια σημαντική στιγμή στη σύνθετη διαδικασία βελτίωσης των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Ήταν το αποτέλεσμα της προσεκτικής προετοιμασίας και της διπλωματικής εργασίας που πραγματοποιήθηκε για μήνες για να επιστρέψει αυτή η χώρα σε μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση σε σχέση με την ΕΕ.

Και παρά τη σαφή προθυμία να πάει καλά, η αυστηρή ερμηνεία των κανόνων πρωτοκόλλου από τις τουρκικές αρχές έχει δημιουργήσει μια απελπιστική κατάσταση: τη διαφοροποιημένη ή και μειωτική μεταχείριση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι λίγες εικόνες που κυκλοφόρησαν με έδειξαν να νιώθω σαν ανασφαλής για αυτήν την κατάσταση. Τίποτα δεν είναι πιο μακριά από την πραγματικότητα ή τα βαθιά μου συναισθήματα. Το ίδιο ισχύει και για τις οι αρχές του σεβασμού που είναι απαραίτητες για μένα.

Προς το παρόν, ενώ αντιλαμβανόμαστε τη δυσάρεστη φύση της κατάστασης, επιλέξαμε να μην επιδεινώσουμε ένα δημόσιο περιστατικό και στην αρχή της συνάντησης της ουσίας της πολιτικής συζήτησης που επρόκειτο να ξεκινήσουμε, η Ουρσούλα και εγώ, με τους οικοδεσπότες μας. Η ουσία ήταν συγκεκριμένα η συνομιλία που είχαμε με τον Πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών και γενικότερα την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών του κράτους δικαίου και της ελευθερίας της έκφρασης.Πριν από την επίσημη συνάντηση, είχα συναντηθεί με εκπροσώπους των Γυναικών του ΟΗΕκαι άλλων υπηρεσιών του ΟΗΕ. Και πραγματοποιήσαμε κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με την Ουρσουλα για να αναφέρουμε χωρίς ταμπού τις συζητήσεις μας με την τουρκική πλευρά».

Με την τοποθέτησή του ο Μισέλ μάλλον χειρότερα τα έκανε!

Πηγή: newsbreak.gr