Νέα πρόκληση των Αλβανών με δίγλωσσες πινακίδες σε μειονοτικό χωριό
02/06/2019 11:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα πρόκληση των Αλβανών με δίγλωσσες πινακίδες σε μειονοτικό χωριό

Νέα πρόκλησηαπό την πλευρά των Αλβανών,είχαμε με τις δίγλωσσες πινακίδες, αυτήν τη φορά στην περιοχή της Δρόπολης όπου ζει μεγάλο μέρος της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας.


Όπως παρατήρησαν οι κάτοικοι, οι νέες οδικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στην περιοχή είχαν μεν και την ελληνική γλώσσα, παρ' όλα αυτά η μετάφραση ήταν αυτολεξεί από τα αλβανικά με αποτέλεσμα να μη βγαίνει κανένα νόημα.

Σύμφωνα με το himara.gr, Oι περιοχές έχουν ελληνικές ονομασίες και έτσι οφείλει να τις αναγράφει το αλβανικό κράτος στην ελληνική καθώς μιλάμε για περιοχή όπου ανήκει στην αναγνωρισμένη μειονοτική ζώνη.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Δρόπολης τοποθετήθηκε επί του περιστατικού:"Ο Δήμος Δρόπολης μετά από καταγγελίες των δημοτών του και την επιτόπια αυτοψία παρατήρησε ότι το αρμόδιο Υπουργείο για την τοποθέτηση των δίγλωσσων πινακίδων στο χώρο του Δήμου διέπραξε ένα σοβαρότατο λάθος. Τα τοπωνύμια είχαν γραφτεί μεν στα ελληνικά αλλά με διαφορετική έννοια η οποία δεν αντιπροσωπεύει την Ελληνική γλώσσα.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου επικοινώνησε με την ανάδοχη εταιρεία τοποθέτησης πινακίδων και αφού δόθηκαν οι απαιτούμενες εξηγήσεις η εν λόγω εταιρεία ανέλαβε την διόρθωση των παραπάνω επιγραφών αφού πρώτα διευκρίνισε ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος.

Είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση και αναμονή για την διόρθωση των επιγραφών.

Σας ευχαριστούμε"

Υπενθυμίζεται, όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr, πως πρόσφατα οι αλβανικές αρχές είχαν κατεβάσει δίγλωσσες πινακίδες σε μειονοτικά χωριά προκαλώντας αντιδράσεις των Ελλήνων ομογενών.

Πηγή: capital.gr