Ναυτική άσκηση στο Καστελόριζο με πυρά αρχίζει η Τουρκία
10/05/2019 17:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ναυτική άσκηση στο Καστελόριζο με πυρά αρχίζει η Τουρκία

Θαλάσσια έκταση στην περιοχή του Καστελόριζου δεσμεύει η Τουρκία για την διενέργεια ναυτικών ασκήσεων, συνεχίζοντας την προκλητική συμπεριφορά της στην ανατολική Μεσόγειο, όπως σημειώνει ο ιστότοπος skai.gr.

Με οδηγία προς ναυτιλομένους, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι θα εκτελέσει ασκήσεις πυροβολικού σήμερα και αύριο.

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ότι το Καστελόριζο προσδίδει στην Ελλάδα δικαιώματα για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών και το παραβλέπει στις Navtex που εκδίδει.

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih ετοιμάζεται για υποθαλάσσια γεώτρηση ανοιχτά της Πάφου, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Άγκυρα πάντως δεν φαίνεται να κάνει πράξη την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προ δύο ημερών, ότι θα σταλεί στην κυπριακή ΑΟΖ και το δεύτερο γεωτρύπανο που διαθέτει η Τουρκία.

Πέραν το κ. Τσαβούσογλου, ουδείς άλλος αξιωματούχος έχει κάνει αναφορά σε δεύτερο γεωτρύπανο, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Ενέργειας Ντονμέζ έχουν προβεί σε πολλές προκλητικές δηλώσεις για το ζήτημα.

Πηγή:capital.gr