Με νέο ’74 στην Κύπρο προειδοποιεί ο Χουλουσί Ακάρ
30/08/2019 14:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με νέο ’74 στην Κύπρο προειδοποιεί ο Χουλουσί Ακάρ

Αμείωτη συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε εκδήλωση για την προαγωγή στελεχών του στρατού σε ανώτερες βαθμίδες δήλωσε: "Είμαστε στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν και το 1974 στην Κύπρο. Ό,τι χρειάστηκε να γίνει εκείνη την ημέρα, κανείς να μην αμφιβάλει ότι δεν θα γίνει το ίδιο σε παρόμοια κατάσταση σήμερα", όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Επιπλέον, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για συνέχιση των δραστηριοτήτων της στην ανατ. Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο.

"Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας εδώ, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, το έχουμε δηλώσει σε όλον τον κόσμο". Κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμη και την ισχύ μας, κανείς να μην κάνει λάθος λογαριασμούς".

Από την άλλη, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι η Τουρκία είναι πάντοτε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. "Όταν μιλάμε για συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο ή όταν λέμε ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, δεν πρόκειται για υποχώρηση, ούτε για αδυναμία. Ούτε είναι απειλή όταν λέμε ότι δεν θα παραβλέψουμε τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας. Όλοι να κάνουν τους λογαριασμούς τους αναλόγως", τόνισε.

Πηγή:capital.gr