Λουίτζι Ντι Μάιο: Η Λιβύη χρειάζεται μια ειρηνευτική αποστολή σαν και αυτή που είχε διεξαχθεί στον Λίβανο
12/01/2020 16:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λουίτζι Ντι Μάιο: Η Λιβύη χρειάζεται μια ειρηνευτική αποστολή σαν και αυτή που είχε διεξαχθεί στον Λίβανο

Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa, δήλωσε ότι «θεωρεί πως η Λιβύη χρειάζεται μια ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ σαν και αυτή που είχε διεξαχθεί στον Λίβανο, το 1982».

«Θα ήταν ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι έξωθεν παρεμβάσεις, αλλά και η σφαγή άμαχου πληθυσμού και για να μπορέσει να δοθεί μια και μοναδική φωνή στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρώμης υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι «στην αποστολή στον Λίβανο, η ανάθεση της ηγεσίας στην Ιταλία έπαιξε καθοριστικό ρόλο» και ότι «πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να λάβει υπόψη της μιας τέτοια πρωτοβουλία».

Ο Ντι Μάιο θεωρεί, παράλληλα, ότι «για την χώρα του, το θέμα της Λιβύης συνδέεται με την εθνική της ασφάλεια, διότι υπάρχουν μικρές τρομοκρατικές ομάδες, εκτός ελέγχου, σε απόσταση μόλις λίγων εκατοντάδων χιλιομέτρων από τις ιταλικές ακτές».

Ερωτηθείς από την La Stampa αν ο ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης Κόντε για την Λιβύη θα είναι, τελικά, ο κεντροαριστερός πρώην υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι, ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «το όνομα θα ανακοινωθεί επίσημα, την κατάλληλη στιγμή».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ