Λονδίνο και Βρυξέλλες θα προχωρήσουν σε πιο εντατικές διαπραγματεύσεις για το Brexit
11/10/2019 15:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λονδίνο και Βρυξέλλες θα προχωρήσουν σε πιο εντατικές διαπραγματεύσεις για το Brexit

Οι 27 χώρες που παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit εξουσιοδότησαν σήμερα τον διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ να πραγματοποιήσει έναν ακόμα γύρο εντατικών και κεκλεισμένων των θυρών διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμφωνία, όπως δήλωσαν δύο υψηλόβαθμες πηγές.

«Είναι ένα τούνελ με ένα πολύ μικρό φως στο τέλος του», δήλωσε ένας από τους διπλωμάτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει πολύ μεγάλη ελπίδα στην ευρωπαϊκή πλευρά ότι μπορεί να συναφθεί μια συμφωνία διαζυγίου πριν την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας στις 31 Οκτωβρίου.

Μπαρνιέ: Εποικοδομητική η συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό μου για το Brexit

Ο βασικός διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι είχε μια «εποικοδομητική» συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Στίβεν Μπάρκλεϊ νωρίτερα σήμερα.

«Κάντε υπομονή», δήλωσε ο Μπαρνιέ σε δημοσιογράφους, αποχωρώντας από τη συνάντηση και πηγαίνοντας να ενημερώσει τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.

«Το Brexit είναι σαν την αναρρίχηση στο βουνό. Χρειαζόμαστε εγρήγορση, αποφασιστικότητα και υπομονή».

Εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε επίσης ότι η συνάντηση Μπάρκλεϊ-Μπαρνιέ ήταν «εποικοδομητική» ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν νωρίτερα και οι δηλώσεις της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

«Εργαζόμαστε προς μια συμφωνία», δήλωσε η Αντρέεβα. «Εάν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ