Κύπρος: Άκαρπες οι έρευνες της 16ης μέρας στα μέτωπα που πέταξε τις σορούς ο "Ορέστης"
29/04/2019 19:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κύπρος: Άκαρπες οι έρευνες της 16ης μέρας στα μέτωπα που πέταξε τις σορούς ο "Ορέστης"

Συνεχίστηκαν για 16η συνεχή ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων θυμάτων του κατά συρροήν δολοφόνου της Κύπρου. Απέβησαν, ωστόσο, άκαρπες οι προσπάθειες ανάσυρσης της δεύτερης βαλίτσας αλλά και εντοπισμού της τρίτης βαλίτσας στα νερά της Κόκκινης Λίμνης του μεταλλείου της Κοκκινοπεζούλας στο Μιτσερό.

Η ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό ήταν σχεδόν μηδενική, γεγονός που κατέστησε τις έρευνες των μελών της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ αλλά και της ιδιωτικής εταιρείας άκαρπες.


Παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες είχε εντοπιστεί αντικείμενο που ομοίαζε με βαλίτσα εντούτοις σήμερα δεν κατέστη δυνατό να μπει δύτης στα νερά για την ανάσυρση του λόγω της περιορισμένης ορατότητας στα νερά και οι έρευνες περιορίστηκαν στον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας σε σημείο που υπέδειξε στις Αρχές ο 35χρονος το περασμένο Σάββατο όταν οδηγήθηκε στο σημείο για υπόδειξη σκηνών. Ωστόσο ο εντοπισμός δεν κατέστη δυνατός και οι έρευνες αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο το πρωί.

Άκαρπες οι έρευνες και στο Ξυλιάτο

Την ίδια ώρα, η επιχείρηση εντοπισμού της 6χρονης Sierra στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της σορού σε σημείο το οποίο υπέδειξε ο 35χρονος στις Αρχές. Ωστόσο ούτε στη Λίμνη στο Ξυλιάτο εντοπίστηκε ο,τιδήποτε.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε πως οι έρευνες σήμερα στόχευαν στο τελευταίο κρίσιμο σημείο όπου κάτι είχε εντοπιστεί μέσω της ρομποτικής κάμερας. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με τη βοήθεια του τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματος Sonar που φθάνει από την Αμερική την ερχόμενη Παρασκευή.

Κανένα αποτέλεσμα στη νεκροτομή της 4ης σορού

Παράλληλα, διενεργήθηκε νεκροτομή επί της σορού που εντοπίστηκε εντός της βαλίτσας στην κόκκινη λίμνη από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους χωρίς να εντοπιστεί η αιτία θανάτου της γυναίκας, ωστόσο λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις και DNA προκειμένου να διαφανεί η ταυτότητα της καθώς οι Αρχές παρά τις υποδείξεις του 35χρονου δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν είναι η Luvia Florentina Bunea ή η Marricar.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΜΙΤΣΕΡΟ - ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΠΤΩΜΑΤΟΣΚαθημερινές εξαντλητικές ανακρίσεις για τον 35χρονο

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Νεόφυτος Σιάηλος, ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος ανακρίνεται καθημερινά. Η Αστυνομία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τη διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία για να οδηγηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν το περασμένο Σάββατο στο δικαστήριο ο 35χρονος ομολόγησε σε ιδιόχειρη δεκασέλιδη κατάθεση όλα τα εγκλήματα που διέπραξε ενώ παραδέχεται πως ήταν όλα προμελετημένα.

Ανακρινόμενος, ισχυρίστηκε επίσης ότι σκότωσε τα θύματα του γιατί "ένιωθε ωραία" ενώ φαίνεται πως δεν επέδειξε μεταμέλεια.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΜΙΤΣΕΡΟΣτην Κύπρο εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο

Πέντε ειδικοί εμπειρογνώμονες έχουν αρχίσει να φθάνουν στην Κύπρο από σήμερα μέχρι και αύριο το πρωί προκειμένου να συμβάλουν περαιτέρω στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι η κάθοδος των εμπειρογνωμόνων έγινε κατόπιν αιτήματος του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου στις 20 Απριλίου.

Η ομάδα των πέντε εμπειρογνωμόνων περιλαμβάνει Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε περίπλοκης μορφής εγκλήματα, ειδικό ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικός Εμπειρογνώμονας.

Αύριο η ομάδα των εμπειρογνωμόνων αναμένεται να έχει συνάντηση με την ανακριτική ομάδα προκειμένου να ενημερωθεί για τα όσα συμβαίνουν.

Πηγή: capital.gr