Ξεκίνησε η παράδοση της δεύτερης "φουρνιάς" των S-400 - Σόου από τα τουρκικά ΜΜΕ
27/08/2019 18:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεκίνησε η παράδοση της δεύτερης "φουρνιάς" των S-400 - Σόου από τα τουρκικά ΜΜΕ

Η Ρωσία άρχισε σήμερα να παραδίδει στην Τουρκία άλλη μία συστοιχία ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Το πρακτορείο Demirören βρήκε την ευκαιρία να στήσει ένα μίνι σόου, στέλνοντας συνεργεία να παρακολουθούν την πορεία των ρωσικών αεροσκαφών αλλά και να τα... προϋπαντήσουν στο αεροδρόμιο με αποκλειστικά πλάνα.

"Άλλη μια παράδοση έγινε σήμερα το πρωί", είπε ο Πουτιν στον Tούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία.

Το τουρκικό πρακτορείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η παράδοση μιας δεύτερης συστοιχίας του αμυντικού συστήματος S-400 άρχισε σήμερα και πως θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα.

Στις αρχές του 2020 θα τελειώσει η εκπαίδευση των Τούρκων

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ειδικοί θα εκπαιδευθούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως τη 2α Ιανουαρίου 2020 στον χειρισμό των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς S-400, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της αμυντικής βιομηχανίας Almaz-Antey (που κατασκευάζει τα συστήματα αυτά), Γιαν Νοβίκοφ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Almaz-Antey έκανε τη δήλωση αυτή όταν ο Ρώσος και ο Τούρκος πρόεδρος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκαν το περίπτερο της επιχείρησης στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS.

"Από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών ειδικών με την ολοκλήρωσή της (να αναμένεται) στα τέλη του έτους. Στις 2 Ιανουαρίου είναι το προγραμματισμένο τέλος της εκπαίδευσης. Μετά από αυτό, η Τουρκική Δημοκρατία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα S-400 υπό τον άμεσο χαρακτηρισμό της", είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

"Είμαστε ανοικτοί για περαιτέρω συνομιλίες σχετικά με περαιτέρω παραδόσεις", πρόσθεσε.

Πηγή:capital.gr