Κούρδοι σε ΗΠΑ: Μας εγκαταλείψατε, αφήνετε να μας σφάξουν
13/10/2019 14:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κούρδοι σε ΗΠΑ: Μας εγκαταλείψατε, αφήνετε να μας σφάξουν

"Αφήνετε να μας σφάξουν" είναι το μήνυμα του ηγέτη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, των Κούρδων της Συρίας δηλαδή, προς την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με αποκλειστικό έγγραφο του πρακτορείου CNN.

"Έχετε παραιτηθεί από εμάς", τονίζει ο στρατηγός των Κούρδων, Μαζλούμ Κομπανί Αμπντί, προς τον αναπληρωτή ειδικό απεσταλμένο του διεθνούς συνασπισμού για την νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους, Γουίλιαμ Ρέμπουκ. "Δεν είστε διατεθειμένοι να προστατέψετε τους ανθρώπους, αλλά δεν θέλετε να έρθει και άλλη δύναμη για να μας προστατεύσει. Μας έχετε εγκαταλείψει, αυτό είναι ανήθικο" πρόσθεσε ο Μαζλούμ.

Ζήτησε επίσης από τις ΗΠΑ είτε να σταματήσουν την τουρκική επίθεση είτε να επιτρέψουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις να επιτύχουν μια συμφωνία με το καθεστώς Άσαντ στη Δαμασκό και τους Ρώσους συμμάχους τους.

Ο Τραμπ "αδειάζει" τους Κούρδους: Ας αγωνιστούν αυτοί για τα σύνορά τους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Βορειοανατολική Συρία, μιλώντας το Σάββατο σε εκδήλωση συντηρητικών χριστιανών, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Τραμπ ξεκάθαρα φαίνεται να εγκαταλείπει τους Κούρδους της Συρίας στην τύχη τους σημειώνοντας επί λέξει: "Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους. Δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας πρέπει να παραμείνουν εκεί για τα επόμενα 50 χρόνια, φυλάσσοντας τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, τη στιγμή που δεν μπορούμε καν να προστατέψουμε τα δικά μας σύνορα στην πατρίδα".

Οι Κούρδοι της Συρίας θα πρέπει να πολέμήσουν μόνοι τους, συνέχισε ο Τραμπ στην εκδήλωση του Σαββάτου. "Μην ξεχνάτε ότι αγωνίζονται για τη γη τους. Εκείνοι δεν μας βοήθησαν να αγωνιστούμε για τη δική μας γη. Αγωνίζονται για τη γη τους και αυτό είναι καλό, αλλά εμείς τους βοηθήσαμε αρκετά".

Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ έβγαζε τον λόγο του οι στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας προέλαυναν στη Βορειοανατολική Συρία κερδίζοντας μάχες εναντίον τον Κούρδων μαχητών, τον στενό εταίρο των ΗΠΑ στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, υπενθυμίζει η Washington Post.

Πηγή:capital.gr