Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
16/04/2020 19:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Kορονοϊός: Νέοι απολογισμοί, νέα μέτρα, σημαντικά γεγονότα

Νέοι απολογισμοί, νέα μέτρα, σημαντικά γεγονότα: μια περιήγηση του Γαλλικού Πρακτορείου στις τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας COVID-19, η οποία έχει μολύνει περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Μάσκες

Οι Πολωνοί είναι από σήμερα υποχρεωμένοι να καλύπτουν τη μύτη και στο στόμα στους δημόσιους χώρους, με μάσκα ή με μαντίλι.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα εκδώσει διάταγμα που θα υποχρεώνει τα σχεδόν 20 εκατ. των κατοίκων της να καλύπτουν το πρόσωπο εκτός σπιτιού, όταν η τήρηση της απόστασης που προβλέπεται από τους κανονισμούς είναι αδύνατη, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προειδοποίησε ο κυβερνήτης της.

Υπαίθριες αγορές στην Ουχάν

Ξανάνοιξαν οι υπαίθριες αγορές στην Ουχάν παρά την κακή φήμη τους που οδήγησε σε εκκλήσεις από το εξωτερικό να κλείσουν, τέσσερις μήνες μετά την εμφάνιση της COVID-19 στην πόλη αυτή της κεντρικής Κίνας.

Περισσότεροι από 90.000 θάνατοι στην Ευρώπη

Τουλάχιστον 2.083.820 περιστατικά του νέου κορονοϊου έχουν καταγραφεί επισήμως σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τουλάχιστον 137.500 θάνατοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδας η οποία συντίθεται από επίσημες πηγές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα, με 30.985 θανάτους σε σύνολο 639.644 κρουσμάτων.

Η Ευρώπη πέρασε σήμερα το όριο των 90.000 θανάτων, ποσοστό άνω του 65% των θανάτων σε όλο τον κόσμο. Οι πλέον πληγείσες χώρες είναι η Ιταλία (με 21.645 θανάτους), η Ισπανία (19.130), η Γαλλία (17.167) και η Βρετανία (12.868).

Η ευρωπαϊκή ήπειρος, που μετρά σχεδόν ένα εκατομμύριο κρούσματα, παραμένει στο "μάτι του κυκλώνα" παρά τις "ενθαρρυντικές ενδείξεις" που παρατηρήθηκαν σε ορισμένες χώρες, εκτιμά το τμήμα για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Πέθανε ο Λουίς Σεπούλβεδα

Ο Χιλιανός συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα πέθανε στην Ισπανία από την COVID-19.

H Amazon κλείνει τις εγκαταστάσεις της στη Γαλλία

Ο όμιλος Amazon κλείνει τις εγκαταστάσεις του στη Γαλλία μετά τη δικαστική απόφαση που τον υποχρεώνει να περιορίσει τις δραστηριότητες διανομής εν αναμονή μιας αποτίμησης των κινδύνων απέναντι στον κορονοϊό. Η ημερομηνία επαναλειτουργίας παραμένει προς το παρόν "άγνωστη", σύμφωνα με τη διεύθυνση της εταιρίας.

Αεροπλανοφόρα

Τουλάχιστον το ένα τρίτο των μελών του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ βρέθηκαν θετικοί στο τεστ για την COVID-19 μετά την πρόωρη επιστροφή του στη Γαλλία την Κυριακή, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό.

Περισσότερα από 4,4 δισεκ. άνθρωποι υπό περιορισμό

Περισσότεροι από 4,4 δισεκ, άνθρωποι, δηλ, σχεδόν το 57% του παγκόσμιου πληθυσμού, κλήθηκαν ή υποχρεώθηκαν από τις αρχές των χωρών τους να παραμείνουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με σημερινή καταμέτρηση που άντλησε στοιχεία από μια βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου. Σχεδόν 110 χώρες ή περιοχές αφορούν τα μέτρα περιορισμού.

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια παράταση των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε στις 23 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο σύνολο του ιαπωνικού αρχιπελάγους. Το μέτρο επιτρέπει στις περιφερειακές αρχές να συστήσουν στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στον μέγιστο βαθμό και να ζητήσουν από ορισμένα καταστήματα να κλείσουν προσωρινά.

Η Σενεγάλη παρέτεινε έως τις 31 Μαΐου την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη χώρα.

Δεκαοκτώ άνθρωποι εκτελέστηκαν στη Νιγηρία

Οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας εκτέλεσαν 18 ανθρώπους που είχαν κατηγορηθεί ότι δεν τήρησαν τα μέτρα περιορισμού, σύμφωνα με καταμέτρηση της εθνικής επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Μετάθεση της Japan Expo

Η 21η Japan Expo, η πιο σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση για τον ιαπωνικό πολιτισμό και τον ελεύθερο χρόνο, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Παρίσι από τις 2 έως τις 5 Ιουλίου, αναβλήθηκε για το 2021.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ