Κοντά στην κατάληψη της πόλης Σαρακέμπ o συριακός στρατός
31/01/2020 20:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοντά στην κατάληψη της πόλης Σαρακέμπ o συριακός στρατός

Ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα την κωμόπολη Χις και ορισμένα χωριά στα δυτικά του αυτοκινητόδρομου που συνδέει τη Χάμα με το Χαλέπι, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή και με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ προωθούνται προς την πόλη Σαρακέμπ και βομβαρδίζουν θέσεις των ανταρτών στην περιοχή.

Ο στρατός απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από τη Σαρακέμπ, η οποία έχει σχεδόν ερημώσει μετά τους συνεχείς βομβαρδισμούς των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Η κατάληψη της Σαρακέμπ θα συνιστούσε πλήγμα για τους αντάρτες αλλά και στρατηγική νίκη για το καθεστώς, το οποίο έχει θέσει πλέον υπό τον έλεγχό του πάνω από το 40% της επαρχίας Ιντλίμπ. Η Σαρακέμπ βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πολύ σημαντικούς αυτοκινητόδρομους, τον M5 που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό και τον M4, μεταξύ Χαλεπιού και Λαττάκειας.

Αφού κατέλαβαν αυτήν την εβδομάδα την πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, την οποία διασχίζει ο M5, μόνο 50 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου αυτού δεν ελέγχονται από τις καθεστωτικές δυνάμεις.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ