Ιράκ: Οι ΗΠΑ έπληξαν τέσσερις θέσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων, της αστυνομίας και του στρατού
13/03/2020 13:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιράκ: Οι ΗΠΑ έπληξαν τέσσερις θέσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων, της αστυνομίας και του στρατού

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βομβάρδισαν από αέρος τέσσερις εγκαταστάσεις ιρακινών παραστρατιωτικών οργανώσεων, της αστυνομίας και του στρατού του Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ιρακινών ένοπλων δυνάμεων η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Στις θέσεις που επλήγησαν περιλαμβάνονται μια εγκατάσταση στη Νατζάφ και άλλες τρεις εγκαταστάσεις νότια της Βαγδάτης, κατά την ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε από την ιρακινή κρατική τηλεόραση.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης [τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας] ότι διεξήχθησαν αεροπορικές επιδρομές με στόχο αποθήκες όπλων και πυρομαχικών πέντε φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων στο Ιράκ, μία ημέρα μετά την επίθεση με ρουκέτες εναντίον της βάσης Τάτζι του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού στις οποίες σκοτώθηκαν δύο αμερικανοί στρατιωτικοί κι ένας βρετανός στρατιωτικός.

Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν «αμυντικά πλήγματα ακριβείας εναντίον εγκαταστάσεων της Κατάεμπ Χεζμπολάχ απ’ άκρου σ’ άκρο του Ιράκ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου. Σε αυτές τις αποθήκες όπλων και πυρομαχικών βρίσκονταν «όπλα που χρησιμοποιούνται για να στοχοθετούνται δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού», σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, που διατείνεται ότι επρόκειτο για «αμυντικές», «αναλογικές» επιδρομές «σε αντίδραση στην απειλή που εγείρουν σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν».

Στόχος ήταν να μειωθούν οι δυνατότητες της Κατάεμπ Χεζμπολάχ να συνεχίσει να εξαπολύει επιθέσεις στο μέλλον, κατά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ