Ήπια η εξέλιξη της νόσου στο 96% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα,αναφέρει ο Αυστριακός υπουργός Υγείας
25/03/2020 18:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ήπια η εξέλιξη της νόσου στο 96% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα,αναφέρει ο Αυστριακός υπουργός Υγείας

Σε ένα ποσοστό 96% των Αυστριακών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό -- και των οποίων ο αριθμός ανερχόταν σήμερα στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδα) σε 5.560 -- η εξέλιξη της νόσου είναι ιδιαίτερα ήπια και βρίσκονται σε κατ΄ οίκον φροντίδα (5.279), μόνον 237 (ποσοστό 3,5%) των κρουσμάτων νοσηλεύονται και 26 (0,5%) περιθάλπονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας δήλωσε το απόγευμα ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη γίνεται ολοένα και περισσότερο κέντρο της πανδημίας, ήδη πάνω από 223.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο υπήρξε μία αύξηση των κρουσμάτων κατά 12%.

Στην Αυστρία, στην οποία οι έως τώρα θάνατοι ανέρχονται σε 31, η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις προηγούμενες 24 ώρες, σε έναν συνολικό αριθμό 5.560, ήταν της τάξης του 14,03% που σημαίνει μία εκ νέου πτώση της αυξητικής τάσης που είχε καταγραφεί μέσα στις προηγούμενες ημέρες και το οποίο είναι πλέον το χαμηλότερο από την εμφάνιση της νόσου στη χώρα, πριν από έναν και πλέον μήνα.

Η ημερήσια αύξηση είχε επανέλθει τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα σε ποσοστά γύρω στο 20%, σε αντίθεση με το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό που είχε καταγραφεί για πρώτη φορά στο τέλος της τελευταίας εβδομάδας με μόνον 15%, ενώ στις αρχές της εμφάνισης της νόσου η αυξητική τάση βρισκόταν ακόμη και στο 40%.

Στόχος του Αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, είναι, όπως ο ίδιος τονίζει, το ποσοστό αυτό της ημερήσιας αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να περιοριστεί, το ταχύτερο δυνατό, σε έναν μονοψήφιο αριθμό, δηλαδή κάτω του 10%.

Επιπλέον, πρόθεση της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, είναι να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των διενεργούμενων τεστ διάγνωσης του νέου κορονοϊού, μέχρι και σε 15.000 την ημέρα

Ο καγκελάριος πρόκειται μεθαύριο, Παρασκευή, να παρουσιάσει έναν ενδιάμεσο απολογισμό της επίδρασης των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, που ισχύουν στην Αυστρία από την προπερασμένη Δευτέρα.

Από το σύνολο των 5.560 έως σήμερα το απόγευμα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊου, τα περισσότερα εμφανίζονται και πάλι στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, συγκεκριμένα 1.396, ενώ, στο ομόσπονδο κρατίδιο της 'Ανω Αυστρίας, που προχθές είχε βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου, τα κρούσματα είναι 915.

Ακολουθούν, σε αριθμό κρουσμάτων, τα ομόσπονδα κρατίδια : Κάτω Αυστρία με 750 κρούσματα, Βιέννη (702), Στυρία (627), Σάλτσμπουργκ (516), Φόραλμπεργκ (407), Καρινθία (161) και Μπούργκενλαντ (89).

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ