Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
30/08/2021 20:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΗΠΑ-Εκπρόσωπος Πενταγώνου: Οι απειλές εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ είναι "πραγματικές και συγκεκριμένες"

Οι απειλές εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ παραμένουν «πραγματικές» και «συγκεκριμένες», προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, παραμονή της ολοκλήρωσης της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Το Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες κατά του αεροδρομίου της Καμπούλ

«Η επιχείρηση αυτή ήταν ανέκαθεν επικίνδυνη αλλά τώρα βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο», υπογράμμισε ο Κίρμπι. «Οι απειλές είναι πραγματικές και συχνά πολύ συγκεκριμένες», πρόσθεσε.

«Είμαστε σε επικοινωνία με τους Ταλιμπάν (...) για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν λάθη ή παρανοήσεις», συνέχισε, αρνούμενος να διευκρινίσει πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση.

Μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, την περασμένη Πέμπτη, έξω από το αεροδρόμιο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K), ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι αποσόβησε την Κυριακή μια άλλη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο ενώ σήμερα αναχαίτισε ρουκέτες.

Το Πεντάγωνο έχει ξεκινήσει έρευνα για το πλήγμα της Κυριακής στο παγιδευμένο αυτοκίνητο από το οποίο, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, σκοτώθηκαν 10 πολίτες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, όλα τους μέλη της ίδιας οικογένειας. «Το ερευνούμε. Αν έχουμε επαληθεύσιμες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αφαιρέσαμε τη ζωή αθώων, θα είμαστε διαφανείς», τόνισε ο Κίρμπι.

«Κανείς δεν θέλει τέτοιου είδους πράγματα», συνέχισε ο εκπρόσωπος. Όμως «υπήρχε μια πολύ πραγματική απειλή, πολύ συγκεκριμένη και επικείμενη εναντίον του αεροδρομίου, εναντίον των δυνάμεών μας σε αυτό το αεροδρόμιο και εναντίον των πολιτών γύρω από αυτό», επέμεινε.

Ο στρατηγός Χανκ Τέιλορ από την πλευρά του είπε ότι περισσότεροι από 122.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν από τον Ιούλιο. Από αυτούς οι 5.400 ήταν Αμερικανοί πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ