Η Τεχεράνη καταδικάζει τις αμερικανικές επιθέσεις εναντίον φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής στο Ιράκ
30/12/2019 12:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τεχεράνη καταδικάζει τις αμερικανικές επιθέσεις εναντίον φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής στο Ιράκ

Το Ιράν καταδίκασε σήμερα τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν πολιτοφυλακής Κατάεμπ Χεζμπολάχ.

«Η αμερικανική στρατιωτική επίθεση εναντίον ιρακινού εδάφους και ιρακινών δυνάμεων καταδικάζεται δριμύτατα ως ξεκάθαρο παράδειγμα τρομοκρατίας ... και το Ιράν την καταδικάζει δριμύτατα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Με τις επιθέσεις αυτές, η Αμερική έδειξε τη σταθερή υποστήριξή της στην τρομοκρατία και την περιφρόνησή της για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία των χωρών και οφείλει να υποστεί τις συνέπειες της παράνομης πράξης της», δήλωσε ακόμη ο Μουσαβί.

Αμερικανικά αεροπλάνα έπληξαν χθες, Κυριακή, το βράδυ βάσεις των ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ, μιας από τις πιο ριζοσπαστικές παρατάξεις του Χασντ αλ-Σαάμπι, συνασπισμού παραστρατιωτικών στον οποίο κυριαρχούν οι φιλοϊρανοί και ο οποίος έχει πλέον ενσωματωθεί στις ιρακινές δυνάμεις.

Αυτά τα πλήγματα αντιποίνων μετά τον θάνατο, την Παρασκευή, ενός αμερικανού υπεργολάβου σε επίθεση με ρουκέτα, στοίχισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους στις τάξεις των φιλοϊρανών μαχητών, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό.

«Οι επιθέσεις αυτές απέδειξαν για μια ακόμη φορά το ψεύδος των ισχυρισμών των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς στοχοθέτησαν τις θέσεις δυνάμεων που στη διάρκεια των ετών έχουν καταφέρει σφοδρά πλήγματα στους τρομοκράτες του Νταές», δήλωσε ο ιρανός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.

Για τον ιρανό εκπρόσωπο, η παρουσία ξένων δυνάμεων στην περιοχή αποτελεί «την αιτία της ανασφάλειας και των εντάσεων». «Η Αμερικη οφείλει να βάλει τέλος στην κατοχή της», υπογράμμισε ακόμη ο Μουσαβί.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ