Η Merkel αναβάλλει την απόφασή της για το άνοιγμα των σχολείων στη Γερμανία
01/05/2020 22:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Merkel αναβάλλει την απόφασή της για το άνοιγμα των σχολείων στη Γερμανία

H Angela Merkel έδωσε το "πράσινο φως" για να ανοίξουν ξανά οι παιδικές χαρές και οι τόποι λατρείας αλλά, με την πανδημία του κορονοϊού κάθε άλλο παρά να έχει τελειώσει, θεώρησε ότι είναι νωρίς να ανοίξουν τα σχολεία της χώρας και οι παιδικοί σταθμοί.

Μιλώντας μετά από μια συνάντηση με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων την Πέμπτη, η Merkel είπε πως η κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο να αξιολογήσει τι επίδραση θα έχει η χαλάρωση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων στην πορεία της πανδημίας προτού προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Για αυτό και αναβάλει έως τις 6 Μαΐου την απόφασή της για το πότε θα ξεκινήσουν να λειτουργούν πλήρως τα σχολεία, τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας και οι αθλητικοί σύλλογοι.

"Κάθε χαλάρωση των περιορισμών οδηγεί σε περισσότερες μετακινήσεις ανθρώπων σε δημόσιους χώρους, σε συναθροίσεις και σε γεμάτα κέντρα πόλεων και μέσα μαζικής μεταφοράς", είπε στους δημοσιογράφους η Merkel. "Και για αυτόν τον λόγο πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το πώς αυτό θα ενδέχεται να προκαλέσει νέα κρούσματα".

Πηγή:capital.gr