Η Γερμανία καταδικάζει "με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση" του Ιράν
08/01/2020 11:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Γερμανία καταδικάζει "με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση" του Ιράν

Η Γερμανία καταδικάζει "με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση" του Ιράν, το οποίο εκτόξευσε πυραύλους σε βάσεις στις οποίες σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ.

"Τώρα φαίνεται ότι είναι αποφασιστικής σημασίας να μην επιτρέψουμε να αυξηθεί αυτή η κλιμάκωση", υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, κατά τις οποίες σημείωσε ότι εναπόκειται "πρώτα από όλους στους Ιρανούς να μην προκαλέσουν νέα κλιμάκωση" και ότι "ως εκ τούτου αυτή η έκκληση απευθύνεται ιδιαίτερα στην Τεχεράνη".

Η Κραμπ Καρενμπάουερ επανέλαβε ότι από τα πλήγματα αυτά δεν τραυματίστηκαν Γερμανοί στρατιώτες και πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση βρισκόταν σε στενή επικοινωνία κατά τη διάρκεια της νύχτας με το Πεντάγωνο.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας προγραμματίζει τώρα να ζητήσει τη διεξαγωγή συνόδου των 13 χωρών που μετέχουν στον διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό στην περιοχή για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Άνουαρ Γκάργκας δήλωσε σήμερα ότι είναι ζωτικής σημασίας να υποχωρήσουν οι "ανησυχητικές" εντάσεις στην περιοχή.

"Μια αποκλιμάκωση είναι τόσο συνετή όσο και απαραίτητη. Αυτό που πρέπει να ακολουθήσει είναι ένα πολιτικό μονοπάτι προς την σταθερότητα", σημείωσε σε μήνυμά του στο Twitter.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ