Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
04/05/2020 11:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναθεωρεί την προεκλογική στρατηγική της, κατηγορώντας το Πεκίνο για τον κορονοϊό

Η στρατηγική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να κατηγορεί την Κίνα για το ξέσπασμα του κορονοϊού ενεργοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στην Ουάσιγκτον, ενώ τώρα απλώνεται στις υπόλοιπες ΗΠΑ, σχολιάζει το POLITICO.

Στο Ουισκόνσιν, ένας πολιτειακός γερουσιαστής εισήγαγε νομοσχέδιο στο οποίο επικρίνονται «η αμέλεια και οι εχθρικές ενέργειες» της κινεζικής κυβέρνησης.

Στη Βιρτζίνια, ένας συντηρητικός ραδιοφωνικός παραγωγός συζήτησε τρόπους με τους οποίους, η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να τιμωρήσει την Κίνα που προκάλεσε την πανδημία στον κόσμο.

Στο Κολοράντο, μία ακτιβίστρια που διαμαρτύρονταν για τις διαταγές παραμονής στο σπίτι ήρθε αντιμέτωπη με έναν εργαζόμενο των υπηρεσιών υγείας σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. «Πηγαίνετε στην Κίνα αν θέλετε τον κομμουνισμό» φώναζε η ίδια «Πηγαίνετε στην Κίνα».

Η απόφαση του προέδρου Τραμπ να εστιάσει στην Κίνα τον θυμό του για τον κορονοϊό αποτελεί μέρος της στρατηγικής που υλοποιεί η προεκλογική ομάδα για την επανεκλογή του.

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας για την επανεκλογή του Αμερικανού προέδρου προσπαθεί να αναθεωρήσει ένα προεκλογικό μήνυμα το οποίο είχε προηγούμενα επικεντρωθεί στην οικονομική ευημερία. Τώρα, με την οικονομία να έχει εισέλθει σε φάση στασιμότητας που προκλήθηκε από τον κορονοϊό, η ομάδα για την επανεκλογή του Τραμπ εργάζεται ώστε να μετατρέψει τον προεκλογικό αγώνα του 2020, σε ένα δημοψήφισμα για το ποιος θα είναι ο πιο σκληρός απέναντι στην Κίνα, ο Τραμπ ή ο Μπάιντεν.

Κατά τις προηγούμενες ημέρες, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ χαρακτήρισε «Μπάιντεν του Πεκίνου» τον πιθανό αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: POLITICO,ΑΠΕ-ΜΠΕ