Η εισαγγελία του Λιβάνου κλήτευσε τον Κάρλος Γκοσν
08/01/2020 22:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η εισαγγελία του Λιβάνου κλήτευσε τον Κάρλος Γκοσν

Η εισαγγελία του Λιβάνου κλήτευσε σήμερα τον Κάρλος Γκοσν, μετά το διεθνές ένταλμα σύλληψής του που εξέδωσε η Interpol και έπειτα από αίτημα των δικηγόρων για μια επίσκεψη στο Ισραήλ του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Renault-Nissan, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Ο Γκοσν κλήθηκε «να ανακριθεί την Πέμπτη (...) για την κόκκινη προειδοποίηση» της Interpol , σύμφωνα με το πρακτορείο ANI.

Ο Γκοσν βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες στην Ιαπωνία: δύο για κατ’ εξακολούθηση κατάχρηση εμπιστοσύνης και δύο για απόκρυψη εισοδημάτων της Nissan στις χρηματιστηριακές αρχές.

Ο επιχειρηματίας θα καταθέσει επίσης αναφορικά με μια καταγγελία που κατατέθηκε στη δικαιοσύνη του Λιβάνου από Λιβανέζους δικηγόρους για την «είσοδό του σε εχθρική χώρα και για τη συνάντησή του με Ισραηλινούς ηγέτες», σύμφωνα με το ANI.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, ο Γκοσν όταν ρωτήθηκε αν θα ήταν πρόθυμος να δικαστεί στην Γαλλία, τόνισε πως «αν είχα διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπήρχαν προβλήματα στα σύνορα, θα πήγαινα στην Γαλλία, θα πήγαινα στην Βραζιλία. «Ο Λίβανος, η Βραζιλία και η Γαλλία είναι τρεις χώρες που δεν εκδίδουν τους πολίτες τους».

Ο επιχειρηματίας έχει γαλλική, λιβανέζικη και βραζιλιάνικη υπηκοότητα.

Νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του στη Βηρυτό, διακήρυξε την «αθωότητά» του και δήλωσε αποφασισμένος να «αποκαταστήσει την τιμή του», μετά τη θεαματική απόδρασή του από την Ιαπωνία, όπου κατηγορείται για οικονομικά εγκλήματα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ