Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
16/07/2021 21:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΕΕ για την σημερινή τουρκική πρόκληση στην Κύπρο: Απευθυνθείτε στη Λευκωσία!

Σε γενικόλογες διατυπώσεις περιορίστηκε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, όταν ερωτήθη για τη νέα τουρκική πρόκληση στην Κύπρο, οπότε τουρκικό σκάφος φέρεται να άνοιξε πυρ κατά σκάφους του κυπριακού Λιμενικού.

Κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τα ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ρωτήθηκε σχετικά με την καταγγελία των κυπριακών Αρχών ότι τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους του λιμενικού της Κύπρου.


Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει γιατί δεν γνωρίζει λεπτομέρειες του επεισοδίου και κάλεσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να απευθυνθούν στις κυπριακές αρχές.

Πρόσθεσε πως η γενική θέση της Επιτροπής είναι πως κάθε πράξη βίας στην Ανατολική Μεσόγειο από οποιονδήποτε πρωταγωνιστή είναι ακατανόητη και λυπηρή και σημείωσε πως η ΕΕ έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον στην περιοχή και στην ανάπτυξη μιας σχέσης συνεργασίας και αμοιβαίας επωφελούς σχέσης με την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος τόνισε η Τουρκία θα πρέπει να δεσμευτεί ξεκάθαρα για σχέσεις καλής γειτονίας και την εξομάλυνση των σχέσεων της με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: lawandorder.gr