Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
27/03/2020 14:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H Κίνα κλείνει τα σύνορα στους ξένους και μειώνει δραστικά τις διεθνείς πτήσεις

Η κυβέρνηση της Κίνας ετοιμάζεται να κλείσει προσωρινά τα σύνορα και να μειώσει δραστικά τις διεθνείς πτήσεις, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα 55 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, από τα οποία τα 54 ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου.

Για πρώτη φορά τις τελευταίες τρεις ημέρες, εξάλλου, καταγράφηκε κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του SARS-CoV-2, τουλάχιστον με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Πέντε θάνατοι καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την αχανή κεντρική επαρχία που βρισκόταν σε καραντίνα στα τέλη Ιανουαρίου, προτού τα μέτρα αποκλεισμού να αρχίσουν να αίρονται προοδευτικά από την Τετάρτη.

Η Κίνα, όπου ξέσπασε τον Δεκέμβριο η παγκόσμια πανδημία, τοποθετεί πλέον ψηλά στις προτεραιότητές της σήμερα την αποτροπή του κινδύνου η ασθένεια COVID-19 να επιστρέψει στην επικράτειά της από το εξωτερικό. Η χώρα κατέγραψε 595 «εισαγόμενα» κρούσματα ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη.

Πρόκειται στη συντριπτική πλειονότητά τους (90%) για Κινέζους που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, διευκρινίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε χθες ότι κλείνει προσωρινά τα σύνορα για τους περισσότερους αλλοδαπούς και ότι θα μειώσει δραστικά τις διεθνείς πτήσεις. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου [σ.σ. τοπική ώρα· στις 18:00 την Παρασκευή ώρα Ελλάδας].

Οι περιορισμοί κλείνουν την πόρτα στους τουρίστες αλλά και στους αλλοδαπούς που ζουν στην Κίνα αλλά βρίσκονται σήμερα εκτός χώρας. Τα ταξίδια για επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς λόγους εξαιρούνται.

Οι κάτοικοι υπηρεσιακών και διπλωματικών διαβατηρίων επίσης εξαιρούνται.

Από μεθαύριο Κυριακή, κάθε κινεζική αεροπορική εταιρεία δεν θα μπορεί να εκτελεί παρά μία πτήση εβδομαδιαίως με τρίτη χώρα. Και κάθε ξένη εταιρεία δεν θα μπορεί να εκτελεί παρά μόνο μία πτήση εβδομαδιαίως προς την Κίνα.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό ανερχόταν σε 81.340 και ο αριθμός των νεκρών σε 3.292 ως χθες τα μεσάνυχτα στην ηπειρωτική Κίνα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ