Ερντογάν: Συνεχίζουμε τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο με την ίδια αποφασιστικότητα
22/08/2019 22:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερντογάν: Συνεχίζουμε τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο με την ίδια αποφασιστικότητα

"Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στο νησί και στην περιοχή με την ίδια αποφασιστικότητα που υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντηση που είχε με τον "πρωθυπουργό" του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

"Χτες, χύνοντας το αίμα Τουρκοκυπρίων προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του νησιού, σήμερα με πολιτικές και οικονομικές επιθέσεις προωθούν τους ίδιους σκοπούς", είπε ο Ερντογάν και προσέθεσε: "κανένα σχέδιο που αγνοεί την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Αν υπάρχουν κάποιοι που ακόμα δεν έχουν πάρει μαθήματα, θα ήθελα να ξέρουν ότι δεν θα διστάσουμε να τους τα δώσουμε".

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στη λύση του Κυπριακού, επιτέθηκε στην Ελληνοκυπριακή πλευρά λέγοντας πως: "Η εμφάνιση του κυπριακού προβλήματος, αλλά και το ότι έχει φτάσει μέχρι σήμερα οφείλεται εξ ολοκλήρου στην αδιάλλακτη στάση των Ελληνοκυπρίων".

Ο Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Κύπρου Ερσίν Τάταρ, ο οποίος επισκέφθηκε την Άγκυρα, δήλωσε σχετικά με τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο: "Συνεχίζουμε τις προσπάθειες αναζήτησης με την ίδια αποφασιστικότητα και εμείς".

Συνεχίζοντας, απέρριψε τις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων αερίου που πραγματοποιεί η Άγκυρα στα ανοιχτά της Κύπρου.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση που ανακοίνωσε υποτιθέμενα μέτρα... δεν ζημιώνει εμάς αλλά τον εαυτό της", είπε.

Πηγή:capital.gr