Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
23/08/2020 17:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερντογάν: Ναυπηγούμε αεροπλανοφόρο- Προχωράμε στο επόμενο στάδιο

Οι περιφερειακές συγκρούσεις που γίνονται στα πέριξ των τουρκικών συνόρων αναγκάζουν τη χώρα να προβεί στην παραγωγή εξελιγμένων οπλικών συστημάτων μόνο με εγχώριες πηγές, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα ναυπηγεία στην Τούζλα. Μάλιστα όπως αναφέρει η Hurriet, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα η Τουρκία να ανέλθει στην ανώτερη κατηγορία της αμυντικής βιομηχανίας και να αρχίσει να κατασκευάζει ακόμα και αεροπλανοφόρα.


"Πρέπει τώρα να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, πλέον ως χώρα ηγέτης που δεν ακολουθεί άλλους, αλλά ακολουθείται από άλλες χώρες”, ανέφερε.

Και βέβαια για μια ακόμα φορά έθεσε το στόχαστρο του προς την Ελλάδα, καθώς πρόσθεσε ότι "η Τουρκία είναι ικανή να προχωρήσει με τις εθνικές της επιδιώξεις, σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, χάρη στα τεχνολογικά επιτεύγματα της αμυντικής της βιομηχανίας που έχουν ενδυναμώσει τις ένοπλες δυνάμεις της σε αέρα, στεριά και θάλασσα”.

Μάλιστα συνέχισε τις έμμεσες απειλές του, καθώς δήλωσε ότι η Τουρκία κοιτά το μέλλον με αυτοπεποίθηση "κάτι που δεν είναι δυνατόν για χώρες που δεν είναι δυνατές και ανεξάρτητες στον τομέα της άμυνας”.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο ο απόλυτος στόχος της χώρας του ήταν φτάσει σε ένα επίπεδο παραγωγής που πλέον δεν θα εξαρτάται από ξένες πηγές. Και πρόσθεσε ότι "η Τουρκία είναι μια από τις 10 χώρες στον κόσμο που μπορούν να κατασκευάσουν τα δικά τους πολεμικά πλοία”. Παράλληλα, ανακοίνωσε τα σχέδια για ναυπήγηση αμφίβιων επιθετικών σκαφών πολλαπλών ρόλων καθώς και ενός ελαφρού αεροπλανοφόρου, που σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2021.

Μάλιστα απευθυνόμενος προς το ακροατήριο ανέφερε: "Βλέπω ότι έχουμε ναυπηγούς μαζί μας. Θα μπορούσαμε να ναυπηγήσουμε και δεύτερο και τρίτο αεροπλανοφόρο, σωστά; Τα χρειαζόμαστε για να δρουν αποτρεπτικά στη θάλασσα”. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος.

Πηγή: capital.gr