Ερντογάν: Έχουμε δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο
29/10/2019 21:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερντογάν: Έχουμε δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο

Έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο επέλεξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να γιορτάσει την 96η επέτειο από την ίδρυση του τουρκικού κράτους, καθώς παρουσία 5.000 ανθρώπων, στη δεξίωση στο Λευκό Παλάτι στην Άγκυρα, συνδέθηκε μέσω video και συνομίλησε με στρατιώτες του που παίρνουν μέρος στην εισβολή στη Συρία.

Σχολιάζοντας τις κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, ο Ερντογάν είπε: "Σε αυτή την περιοχή, σε αυτή τη θάλασσα έχουμε τα δικά μας δικαιώματα. Δεν έχουμε δουλειά να πάμε μόνο εκεί που δεν έχουμε δικαιώματα".

Παραλείποντας φυσικά την επιβεβαιωμένη ιστορία και προβάλλοντας όλο το μέγεθος της προπαγάνδας που μπορεί να κάνει, ο "σουλτάνος", αναφερόμενος στην Τουρκία έκανε λόγο για "αδιάλειπτη κρατική ιστορία 2.200 ετών, που καθιστά την Τουρκία, τον πιο δυνατό εκπρόσωπο του 'ισλαμικού πολιτισμού' που έχει διαφωτίσει την ανθρωπότητα για μια περίοδο 400 ετών".

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην επιχείρηση στη Συρία και διαβεβαίωσε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Ρωσία, οι τρομοκράτες Κούρδοι έχουν αποσυρθεί ολοκληρωτικά από το βόρειο τμήμα της Συρίας. Ωστόσο, οι επαφές και οι περιπολίες θα συνεχιστούν – επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος- μέχρι να γίνει πλήρης εξακρίβωση ότι όλα τα "τρομοκρατικά στοιχεία" έχουν απομακρυνθεί στη ζώνη ασφαλείας και από την τουρκική πλευρά.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Τουρκία δεν είδε τη Συρία ως μια ευκαιρία για να εκμεταλλευτεί τα πετρέλαιά της ή για να συγκεντρώσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. "Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που είδε τη Συρία μόνο ως άνθρωπο, ως ψυχή, ως αδελφή", είπε χαρακτηριστικά. "Τα τελευταίες εβδομάδες, φάνηκε πως όποια χώρα ενδιαφερόταν για τη Συρία, εκτός από εμάς, είχε το βλέμμα της στις φυσικές πηγές της χώρας".

Μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν ανέφερε: "Η ισχύς και η αποφασιστική στάση του έθνους μας, είναι εκείνη που δεν επιτρέπει στις τρομοκρατικές οργανώσεις να πετύχουν τους στόχους της στην Τουρκία, παρά τη μεγάλη υποστήριξη που έχουν. Σε ότι αφορά τη Συρία, εκεί που οι άλλοι βλέπουν τα πετρέλαια και τη συγκέντρωση δύναμης και όχι τους ανθρώπους, εμείς βλέπουμε τους αδερφούς μας και είμαστε η μόνη χώρα που το κάνουμε αυτό. Κανείς δεν έκανε κάποια προσπάθεια για να αποτρέψει τις 700 επιθέσεις που έγιναν σε βάρος μας, αρκετές εκ των οποίων ήταν πολύ βίαιες. Αντίθετα, οι τρομοκράτες ενεργούν υπό την προστασία των δυνάμεων ασφαλείας των ξένων χωρών. Σχεδόν κανείς από τη Δύση δεν μας κάλεσε για να μας συλλυπηθεί για τους 20 ανθρώπους μας που χάθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης ή τους 184 αδερφούς μας που τραυματίστηκαν".

Πηγή:capital.gr