Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
19/01/2020 11:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εριστικός Ερντογάν: Η συμφωνία με τη Λιβύη τρέλανε την Ελλάδα

Εριστικός, για ακόμη μια φορά, εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν βάζοντας στο στόχαστρό του την Ελλάδα λόγω των διπλωματικών πιέσεων που έχει ασκήσει το τελευταίο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και με αφορμή την επίσκεψη του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη γερμανική πρωτεύουσα, για τη Διάσκεψη που αφορά το μέλλον της Λιβύης, ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Anadolu, δήλωσε πως η συμφωνία που έχει υπογράψει η Άγκυρα με την Τρίπολη της Λιβύης (και την κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ) "έχει τρελάνει την Ελλάδα".

"Η Ελλάδα έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα επειδή δεν προσκλήθηκε στη Γερμανία. Η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης έχει τρελάνει την Ελλάδα" δήλωσε προκλητικά.

Συνεχίζοντας το λογύδριό του ο Τούρκος "σουλτάνος", μάλιστα, στράφηκε εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας λανθασμένες τις κινήσεις του. "Βρήκαν μια φόρμουλα. Κάλεσαν τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Ο ίδιος πήγε εκεί, πόζαραν και έκαναν συναντήσεις αφού δεν είχαν προσκληθεί με την προσπάθεια να δουν που θα οδηγήσει αυτό. Θα δούμε τι θα κάνει ο Χαφτάρ στη Γερμανία. Αλλά ο Μητσοτάκης το παιχνίδι το παίζει λάθος, δεν κάνει ορθά βήματα. Δεν ξεκίνησε καλά σε αυτή την διαδικασία. Και στις σχέσεις με την Τουρκία δεν κάνει καλά βήματα. Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ μιλήσαμε μαζί του 1,5 ώρα του εξηγήσαμε πράγματα, όμως φαίνεται πως τα βήματα που γίνονται δεν είναι σωστά".

Και συνέχισε υποστηρίζοντας: "Η Ελλάδα μπήκε σε μια λογική ρεβανσισμού. Όμως ο Χαφτάρ δεν έχει καμία αξία. Ο Σάρατζ είναι ένας ηγέτης αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ".

Ο Ερντογάν ανέφερε, τέλος, ότι οι εχθροπραξίες από την πλευρά του "πραξικοπηματία" Χαφτάρ και των υποστηρικτών του "παραβιάζουν δημοσίως την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών".

Πηγή:capital.gr