Επίθεση Κιλιντσάρογλου σε Ερντογάν για τη Λιβύη
28/12/2019 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίθεση Κιλιντσάρογλου σε Ερντογάν για τη Λιβύη

Δριμεία κριτική εναντίον των προθέσεων και τοποθετήσεων του Ερντογάν όσον αφορά τις σχέσεις με τη Λιβύη άσκησε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει η Hurriyet, ο Κιλιντσάρογλου εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του, που είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία, στην απόφαση του Ερντογάν να στείλει στρατό στη Λιβύη, "κίνηση που ίσως οδηγήσει στον θάνατο Τούρκων στρατιωτών".

"Η εξωτερική πολιτική μας στερείται βάθους, εξειδίκευσης και γνώσης. Οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση σε Λιβύη και Συρία θα προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό στην Τουρκία. Ποιες είναι οι ωφέλειες από την παρέμβασή μας στη Συρία; Η χώρα μας θεωρείται νικήτρια ή ηττημένη στη Συρία;" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας, μίλησε για ανακολουθία στην εξωτερική πολιτική της Άγκυρας. "Δεν αναγνωρίζουμε την αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Συρίας γιατί επικεφαλής είναι ο Άσαντ. Αναγνωρίζουμε όμως την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη".

Ολοκληρώνοντας, ο Κιλιντσάρογλου τόνισε: "Η Αίγυπτος έχει στείλει τανκς στη Λιβύη. Τι θα γίνει τώρα; Θα πολεμήσουμε εναντίον της Αιγύπτου; Δεν θέλουμε οι στρατιώτες μας να γίνουν μάρτυρες στην αραβική έρημο".

Πηγή:capital.gr