Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
05/02/2020 22:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας νεκρός και 157 τραυματίες στο αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στο διεθνές αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε σε 157, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα.

«Αυτή τη στιγμή 157 τραυματίες νοσηλεύονται και ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του», τόνισε ο Κότσα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αργά το απόγευμα, στο Sabiha Gokcen ένα αεροσκάφος 737-86J της εταιρείας Pegasus Airlines, πουείχε αναχωρήσει από τη δυτική επαρχία της Σμύρνηςμε 171 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και κόπηκε σε τρία κομμάτια.

Το Boeing 737-86J κόπηκε στα τρία, αφού, όπως περιέγραψε ο κυβερνήτηςτης ΚωνσταντινούποληςΑλί Γερλικαγιά, βγήκε κατά περίπου 30-40 μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης, που ήταν ολισθηρός λόγω της βροχής. Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το αεροπλάνο να προσγειώνεται και κατόπιν να συνεχίζει σε μεγάλη ταχύτητα την πορεία του, καταλήγοντας εκτός του διαδρόμου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ