Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
04/09/2019 15:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογές & κωλοτούμπα και στο βάθος η …τουλούμπα

Προηγούνται της κωλοτούμπας οι εκλογές.

Στις μεγάλες χώρες.

Σε εμάς που έπρεπε να γίνει και επίδειξη της δύναμης της Τρόικας, να παίξει ο παραδειγματισμός αλλά και η σωφρονιστικού χαρακτήρα εμπλοκή, είχε γίνει πρώτα η κωλοτούμπα.

Αλλά και εμείς για να θυμόμαστε τους θριάμβους μας, πήγαμε σε περήφανο δημοψήφισμα, με το οποίο απορρίψαμε ένα κάποιο σχέδιο, έτσι όπως υποβλήθηκε από τους Θεσμούς .

Έτσι και ο Μπόρις-μπορείς γιατί δεν τους …τιμωρείς.

Θα πάει σε εκλογές, θα τις πάρει όπως όλα δείχνουν και στο 95΄στις καθυστερήσεις, ακόμη και μετά τη λήξη του χρόνου θα υπογράψει μια κάποια συμφωνία.

Την οποία θα υιοθετήσει με ευρεία πλειοψηφία το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Όπως κάναμε εμείς το καλοκαίρι του 2015, με τους “Μένουμε Ευρώπη”.

Αυτοί δεν θα το αλλάξουν: “Φεύγουμε Ευρώπη” θα ξηγηθούν, αλλά συντεταγμένα και με τη δέουσα σοβαρότητα, όχι άναρχα και ό,τι να΄ναι, ό,τι προκύψει στην πορεία, αγάπη μόνο.

Ελλάς-Βρετανία βίοι παράλληλοι, που συγκλίνουν μόνο στη μεθόδευση, στην κορύφωση του “δράματος”.

Ο Μπόρις έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα: δεν έχει τη λαϊκή εντολή, γεγονός που τον καθιστά σχετικά αδύναμο πολιτικά στην παρούσα φάση.

Κάπου, σε κάποιο καμαράκι κάποιοι εργάζονται για το μέλλον και το καλό της Βρετανίας, ενώ την ίδια ώρα σε μια ευρύχωρη σάλα ο Φάρατζ χαμογελά σαρδόνια.

Για την Τερέζα να μην το συζητήσουμε καλύτερα, παίζει μέχρι και πάρτι να διοργανώσει μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Πάντως το σενάριο του εκλογές και κωλοτούμπα και στο βάθος η τουλούμπα πάει καλά, γίνεται όλο και πιο συναρπαστικό και θα κρατήσει τα διεθνή φώτα πάνω του για μήνες.

Πηγή: emo.gr