Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
03/11/2020 15:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογές ΗΠΑ: Εμείς πάντως θα χάσουμε

Είναι τουλάχιστον αστείο να νομίζει κάποιος, είτε είναι οπαδός του Τραμπ είτε του Μπάιντεν, ότι δύναται να ευνοηθεί η Ελλάδα όποιος κι αν κερδίσει.

Διότι πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές και διαφορετικές πολιτικές των δύο υποψηφίων, το μέλλον της Ελλάδας είναι προδιαγεγραμμένο.

Και είτε με τον απομονωτισμό ή ανεξάρτητο διεθνισμό του Τραμπ, είτε με την επαναφορά της παγκοσμιοποίησης του Μπάιντεν, είναι ζήτημα χρόνου να οδηγηθούμε στις ταπεινωτικές Πρέσπες του Αιγαίου.

Γιατί αυτό προτάσσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ασχέτως ποιος ηγείται της χώρας.

Άλλωστε όποιος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα θα έχει αντιληφθεί ότι οι «σύμμαχοι» πέρα από τις επικοινωνιακές αβρότητες μας παροτρύνουν να τα βρούμε με τα μεμέτια, καθώς επί της ουσίας θεωρούν ενιαία την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Αρά ποιος ο λόγος να διαφωνούν Ελλάδα-Τουρκία αντί να κάτσουν στο τραπέζι να μοιράσουν το Αιγαίο για να ευνοηθούν οι πετρελαϊκές εταιρείες μας και όχι μόνο;», διερωτάται ο Μπαρμπα-Σαμ.

Εννοείται ότι οι εκατέρωθεν ζηλωτές θα διαφωνήσουν κάθετα.

Όμως η πραγματικότητα τους ξεπερνάει.

Δεν βλέπουν άραγε ότι έχουμε δώσει και δίνουμε γη και ύδωρ στους Αμερικανούς (αμυντικές συμφωνίες, λιμάνια, ναυπηγεία κλπ.) και τα ανταλλάγματα είναι ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου;

Προφανώς οι αφιονισμένοι χειροκροτητές τόσο των Ρεπουμπλικανών όσο και των Δημοκρατικών, ξεχνούν ότι τη Μακεδονία τη χάσαμε κατόπιν και των «συμμαχικών» μεθοδεύσεων.

Για έναν απλό λόγο. Τη ρωσική απειλή.

Και για να ανασχέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εν λόγω απειλή, προκρίνουν και το ξεπούλημα του Αιγαίου για να μην βρεθεί η Τουρκία ολοκληρωτικά στην αγκαλιά του Βλαδίμηρου.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Απλούστατα.

Όσοι όμως τυφλώνονται από τις υποτιθέμενες ιδεολογικές διαφορές, συνεχίζουν να βαυκαλίζονται ότι η Ελλάδα έχει ελπίδες να σηκώσει κεφάλι με τη βοήθεια των «συμμάχων».

Αν δεν βρεθεί ένας πατριώτης Έλληνας κυβερνήτης που δεν θα αντιμετωπίζει γονυπετής τόσο τους «συμμάχους» όσο και τους «εταίρους», η Ελλάδα θα συνεχίσει να βυθίζεται μέχρι να πιάσει πάτο.

Στο μεταξύ ας ευχηθούμε να φανεί σοφός ο αμερικανικός λαός και να δώσει καθαρό αποτέλεσμα.

Το μόνο που δεν χρειάζεται ο κόσμος εν μέσω κορονο-καταστροφής είναι να σφαχτούν μεταξύ τους Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, με άγνωστες τις συνέπειες τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τις υπόλοιπες χώρες.

Καλώς ή κακώς ο Μπαρμπα-Σαμ κάνει κουμάντο, κι αν δεν είναι ισχυρός υπάρχει ζήτημα...

Πάντως εκτιμούμε ότι ο Τραμπ θα βγει νικητής, καθώς η πλειοψηφία των Αμερικανών είναι νοικοκύρηδες και έχουν βγάλει φλύκταινες με το αναρχομπάχαλο που προκάλεσαν οι Δημοκρατικοί εκμεταλλευόμενοι ένα ατυχέστατο γεγονός.

Σε λίγο θα γνωρίζουμε…