Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
30/11/2021 14:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δήλωση-«βόμβα» CEO Moderna για τα εμβόλια!

Ειδικοί της δημόσιας υγείας και πολιτικοί διατηρούν έναν πιο αισιόδοξο τόνο

Την ώρα που η επιστημονική κοινότητα αναμένει τα αποτελέσματα των ερευνών για το αν τα εμβόλια που υπάρχουν ήδη, μπορούν να θωρακίσουν τους λήπτες από τη μετάλλαξη Όμικρον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna ρίχνει βόμβες μεγατόνων!

Μειωμένη αποτελεσματικότητα!

Για μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της μετάλλαξης Όμικρον που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.

Ο μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων της Όμικρον στην πρωτεΐνη-ακίδα, την οποία χρησιμοποιεί ο ιός για να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα και η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής στη Νότια Αφρική, υποδηλώνουν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια θα χρειαστούν τροποποίηση.

«Δεν υπάρχει κόσμος, νομίζω, όπου η αποτελεσματικότητα θα είναι στο ίδιο επίπεδο που είχαμε με τη μετάλλαξη Δέλτα», δήλωσε ο Μπανσέλ στους «Financial Times» σε συνέντευξή του στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι θα είναι μια σημαντική πτώση της αποτελεσματικότητας.Απλά δεν ξέρω πόσο, διότι πρέπει να περιμένουμε τα δεδομένα. Αλλά όλοι οι επιστήμονες με τους οποίους έχω μιλήσει … λένε ‘αυτό δεν θα είναι καλό’».Τα σχόλια του CEO της Moderna έρχονται την ώρα που πολλοί ειδικοί της δημόσιας υγείας καιπολιτικοί προσπαθούν να διατηρούν έναν πιο αισιόδοξο τόνο.

Πηγή: newsbreak.gr