Δήλωση-βόμβα από Αλβανό δημοσιογράφο: Εμπλοκή της Τουρκίας στην εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα
30/10/2021 14:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δήλωση-βόμβα από Αλβανό δημοσιογράφο: Εμπλοκή της Τουρκίας στην εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Αλβανικά τεχνάσματα για τη δολοφονία του Κατσίφα: Οι καταγγελίες του βουλευτή της ελληνικής μειονότητας Βαγγέλη Ντουλέ

Για σχέδιο της Τουρκίας, η οποία επιθυμεί διάσπαση της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία και προσπαθεί να δημιουργεί εντάσεις, έγραψε ο Αλβανός δημοσιογράφος Kastriot Myftaraj στο facebook, χαρακτηρίζοντας τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες ως μέρος του σχεδίου.

Ο Myftaraj έκανε λόγο για «χοντρό ψέμα» των αλβανικών Αρχών και εκθέτει τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα, λέγοντας μάλιστα ότι δόθηκε και αμοιβή από την Τουρκία στην αλβανική αστυνομία για τη δολοφονία!

Στην ανάρτησή του του ο Αλβανός δημοσιογράφος, υποστηρίζει μεταξύ άλλων:

«Το ψέμα έχει γίνει πολύ χοντρό γιατί έχουν πανικοβληθεί. Την πρώτη μέρα λένε ότι τον σκότωσαν γιατί έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αλλά μετά βγαίνουν έξω και λένε ότι αυτοκτόνησε. Κάτι δεν πάει καλά εδώ … Τώρα η άρνηση είναι χειρότερη από τον φόνο … Εννοείται ότι η αυτοκτονία είναι ένα ηλίθιο αστυνομικό ψέμα … Η εξήγηση αυτής της αναίτιας δολοφονίας θα πρέπει να αναζητηθεί στη στενή συνεργασία της Αλβανικής Κρατικής Αστυνομίας με την Τουρκική Αστυνομία και Χωροφυλακή … Η Τουρκία ενδιαφέρεται να σκοτώνει η αλβανική αστυνομία Έλληνες της μειονότητας καθώς αυτό δημιουργεί εντάσεις και επιπλοκές μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που στρογυλοκάθονται στην Αλβανία δεν παραλείπουν να προσφέρουν ανταμοιβές για τέτοιες δολοφονίες, εκμεταλλευόμενες τη φιλία που δημιουργήθηκε μεταξύ Αλβανών και Τούρκων αστυνομικών … Δεν είναι τυχαίο ότι το γεγονός έλαβε χώρα μήνες αφότου ο Ardi Veliu ανέλαβε επικεφαλής της κρατικής αστυνομίας, ο οποίος έχει σπουδάσει στην Τουρκία και είναι γνωστός για στενούς δεσμούς με τους Τούρκους. Ένα τέτοιο γεγονός έγινε στην πρώτη ελληνική εθνική εορτή που ήταν επικεφαλής ο Veliu … Η δολοφονία του Κατσόφα ήταν μια μυστική ενέργεια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην οποία χρησιμοποιήθηκε η αλβανική κρατική αστυνομία».

Διαβάστε ακόμα: H μάνα του Κατσίφα ξεσπά: «Αν ήθελε να αυτοκτονήσει θα έπαιρνε καμιά δεκαριά από δαύτους μαζί του…»

Αλβανικά τεχνάσματα για τη δολοφονία του Κατσίφα: Οι καταγγελίες του βουλευτή της ελληνικής μειονότητας Βαγγέλη Ντουλέ

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα για την επέτειο της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο βουλευτής και επικεφαλής του κόμματος της ελληνικής μειονότητας ΚΕΑΔ στην Αλβανία Βαγγέλης Ντουλές, τοποθετήθηκε ακόμη μία φορά δημόσια, καταγγέλλοντας τα «αλβανικά τεχνάσματα» που εδώ και και χρόνια κρύβουν την αλήθεια σχετικά με τη δολοφονία.

Όπως τόνισε, οποιοδήποτε τέχνασμα χρησιμοποιείται από την εισαγγελία -που πρόσφατα είχε διαρρεύσει πόρισμα που αναφερόταν σε αυτοκτονία- ή τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης -που τις τελευταίες ημέρες κατακρεουργούν τη μνήμη του Κατσίφα- δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. «Η εισαγγελία λέει ότι αυτοκτόνησε, ενώ η αστυνομία την ημέρα του συμβάντος είπε ότι σκοτώθηκε. Ποιον να εμπιστευτούμε;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντουλές.

Εκδηλώσεις μνήμης σε Ελλάδα και Κύπρο

Οι Έλληνες όμως δεν ξεχνούν τον νεαρό Βορειοηπειρώτη. Έτσι λοιπόν, εκτός από το μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στους Βουλιαράτες -και στο οποίο το «παρών» έδωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Α΄ Αθηνών Κωνσταντίνος Μπογδάνος, έχουν προγραμματιστεί για αύριο Κυριακή και άλλα μνημόσυνα σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην Κύπρο.

Στη Λευκωσία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου, θα τελεστεί ένα εξ αυτών, με τους διοργανωτές να το χαρακτηρίζουν ως «το 3ο Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του Βορειοηπειρώτη εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα». Η τελετή διοργανώνεται από το Ίδρυμα Μελετών Αρωγής Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, την Ενωση Βορειοηπειρωτών Κύπρου «Ο ΠΥΡΡΟΣ», την Ανεξάρτητη Φοιτητική EΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου και την Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών ΕΦΕΝ, που, όπως τονίζουν, έχουν ως σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη του Κωνσταντίνου, ο οποίος θυσιάστηκε για την πατρίδα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εθνική σημαία.

Μνημόσυνο, όμως, για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα θα τελεστεί και στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών και η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου προσκαλούν τους Αθηναίους στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το οποίο θα τελεστεί στην Αθήνα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση, αύριο Κυριακή 31 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ.

Στη σχετική ανακοίνωση μάλιστα, τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Τρία χρόνια πέρασαν από την 28η Οκτωβρίου 2018, την ημέρα που ο Βορειοηπειρώτης Αγωνιστής Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες Αλβανών αστυνομικών, ως τιμωρία για την ανάρτηση μίας μεγάλης ελληνικής σημαίας στην πλαγιά του βουνού πάνω από το χωριό του, τους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου.

Τρία χρόνια και ακόμα να εκδοθεί από την αλβανική δικαιοσύνη το πόρισμα που οδήγησε στο μαρτυρικό τέλος του. Τρία χρόνια και ακόμα να παρουσιαστεί κάποιο επίσημο στοιχείο απ’ όσα οδήγησαν στον άδικο θάνατο του παλικαριού. Έναν θάνατο που έρχεται να μας θυμίσει ότι διακόσια χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης η εθνική ολοκλήρωση δεν έχει ακόμα επιτευχθεί.

Εμείς όμως, όσοι διαπνεόμαστε από τα ιδανικά του Ελληνισμού δεν ξεχνούμε και δεν θα πάψουμε να ζητούμε την δικαίωση της μνήμης του συμπατριώτη μας, την στιγμή που το ελληνικό κράτος δεν έχει ζητήσει ανοικτά εξηγήσεις από την αλβανική κυβέρνηση, ούτε δείχνει να έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με την υπόθεση».

Πηγή: newsbreak.gr