Διέρρηξαν την ελληνική πρεσβεία στη Χάγη
06/07/2021 23:49
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διέρρηξαν την ελληνική πρεσβεία στη Χάγη

Άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο και εκτιμάται ότι πήραν, μεταξύ των άλλων, χαρτόσημα, ενώ άκρως σημαντικό είναι ότι φέρονται να έκλεψαν το λογισμικό διαβατηρίων

Την ελληνική πρεσβεία στη διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας, Χάγη, διέρρηξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα, άγνωστα έως τώρα άτομα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στην πρεσβεία. Αν και είναι άγνωστο τι ακριβώς απέσπασαν, εκτιμάται ότι πήραν, μεταξύ των άλλων, χαρτόσημα, ενώ άκρως σημαντικό είναι ότι φέρονται να έκλεψαν το λογισμικό διαβατηρίων.

Εάν πράγματι αυτός ήταν ο στόχος τους, τότε γεννώνται ερωτηματικά ως προς τους στόχους που έχουν, και ειδικότερα εάν και που θα το χρησιμοποιήσουν, όπως επίσης και εάν είχαν πληροφόρηση γι' αυτό.

Και το τελευταίο περιστατικό στη Χάγη δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς το εάν υπήρχαν ή όχι ικανοποιητικά μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία και εάν και τι έκανε το στελεχικό δυναμικό της για να διασφαλίσει την ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία.

Να σημειωθεί ότι παλαιότερα, το 1998, η πρεσβεία είχε καταληφθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την σύλληψη -ή την παράδοση, όπως άλλοι λέγουν- του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη της κουρδικής οργάνωσης στην Τουρκία, ΡΚΚ.

Πηγή: lawandorder.gr