Αποκαλύψεις-φωτιά από τους γιατρούς της Ουχάν! «Μας έλεγαν να μη μιλήσουμε για τον κορωνοϊό» (video)
19/01/2021 16:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκαλύψεις-φωτιά από τους γιατρούς της Ουχάν! «Μας έλεγαν να μη μιλήσουμε για τον κορωνοϊό» (video)

Οι κινεζικές αρχές πίεζαν για απόκρυψη στοιχείων

Αποκαλύψεις και ψέμματα στον χειρισμό της πανδημίας, βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα από ένα ντοκιμαντέρ του ITV.

Στο ντοκιμαντέρ, γιατροί από την Ουχάν της Κίνας από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, παραδέχονται σε βίντεο που καταγράφηκε από πολίτη, ότι γνώριζαν για την επικινδυνότητά της νόσου αλλά είχαν εντολές να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

«Γνωρίζαμε αλλά μας είπαν να μην μιλήσουμε»

Οι υγειονομικοί καταγράφηκαν να μιλούν για τη νόσο τέλη του Δεκεμβρίου του 2019, καταγγέλοντας ότι οι κινεζικές αρχές γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί ραγδαία και να στοιχίσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, όμως δεν έκαναν τίποτα. «Γνωρίζαμε ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά σε σύσκεψη στο νοσοκομείο μας είπαν να μην μιλήσουμε. Οι τοπικοί ηγέτες είπαν στα νοσοκομεία να μην αποκαλύψουν την αλήθεια» λέει ένας από τους γιατρούς.

Αρνήθηκαν τα μέτρα

Στο βίντεο, οι γιατροί αναφέρουν ότι πρότειναν την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της προηγούμενης Πρωτοχρονιάς προκειμένου να αποδευχθεί η διασπορά, όμως οι αρχές αρνήθηκαν επειδή ήθελαν να παρουσιάσουν αρμονική εικόνα της κοινωνίας.

Στο ντοκιμαντέρ The Virus That Shook The World, το οποίο θα προβληθεί απόψε ο καθηγητής Yin-Ching Chuang ο οποίος εργάζεται στο Δίκτυο Πρόληψης και Θεραπείας Λοιμωδών Νοσημάτων στην Ταϊβάν επιβεβαιώνει ότι δεν αναφέρθηκαν κρούσματα από τις 5 έως τις 17 Ιανουαρίου, μετά το καθεστώς σιωπής που επέβαλαν οι αρχές.

Ο ίδιος μάλιστα, καταγγέλλει ότι σε συνάντηση με ανώτερεα στελέχη, δεν έλαβαν καμία απάντηση για τον ιό παρά ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί περιορισμένη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο», ενώ πρόσθεσε ότι η Κίνα δεν ενημέρωσε τις υπόλοιπες χώρες έγκαιρα.

Πηγή: newsbreak.gr