Αμυντική συνεργασία Κύπρου- Γαλλίας
16/05/2019 11:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμυντική συνεργασία Κύπρου- Γαλλίας

Την πρόθεση των δύο χωρών για συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των στρατιωτικών ναυτικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβεβαίωσαν χθες οι Υπουργοί Άμυνας Γαλλίας και Κύπρου.

Όπως αναφέρει το philenews.com, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο Σάββας Αγγελίδης μετέβη στο Παρίσι και με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Florence Parly, υπέγραψαν αμυντική συνεργασία που επιβεβαιώνει και την ευρεία στρατηγική συνεργασία προς όφελος των ναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τη Γαλλίδα Υπουργό για την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κ. Parly επανέλαβε τη σθεναρή στήριξη της Γαλλίας προς την Κύπρο και καταδίκασε τις ενέργειες της Τουρκίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης μετέβη στο Παρίσι και συναντήθηκε με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας κα. Florence Parly.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Αγγελίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει λεπτομερώς την Γαλλίδα ομόλογο του, για την κλιμάκωση των παράνομων ενέργειων της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και έγινε συζήτηση για τρόπους αντίδρασης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Γαλλίδα Υπουργός επανέλαβε τη σθεναρή στήριξη της Γαλλίας προς τη Κύπρο και καταδίκασε ταυτόχρονα τις ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

Επίσης οι δύο Υπουργοί επιβεβαίωσαν εγγράφως την πρόθεση των δύο χωρών για συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των στρατιωτικών ναυτικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και για ευρεία στρατηγική συνεργασία προς όφελος των ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών.

Πηγή:capital.gr