Ακάρ: Στην Αθήνα συζητάμε όλα τα θέματα για Αιγαίο, Κύπρο και ανατολική Μεσόγειο
22/05/2019 12:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακάρ: Στην Αθήνα συζητάμε όλα τα θέματα για Αιγαίο, Κύπρο και ανατολική Μεσόγειο

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε συνομιλία του με τους Τούρκους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο θέμα της επίσκεψης τουρκικής επιτροπής από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στην Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

«Τους υποδέχθηκαν καλά ( σ.σ. Αθήνα) . Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή. Αν χρειαστεί θα παραταθούν. Τους είπαμε βάλτε στο τραπέζι όλα τα προβλήματα που προκύπτουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι να θέσουν τις δικές τους θέσεις. Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης και φιλίας. Δεν απειλούμε κανέναν . Απλά προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα δίκαια αυτού του υπερήφανου λαού», δήλωσε ο Ακάρ.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει μέρος της δύναμης τους από τις συνεχόμενες συλλήψεις και απομακρύνσεις αξιωματικών, ο Ακάρ δήλωσε πως «κανένας μην προσπαθήσει να δοκιμάσει τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Κανένας μην μπει στη συζήτηση της δύναμης αποτροπής της Τουρκίας».

Ο Ακάρ αποκάλυψε πως «για τους S-400 ήδη προσωπικό μας έχει ταξιδέψει στη Μόσχα και ξεκίνησε η εκπαίδευση τους».

Πηγή:eletherostypos.gr