"Συντονιστή Κυπριακών Υποθέσεων" στα Κατεχόμενα διορίζει ο Ερντογάν
07/07/2019 11:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Συντονιστή Κυπριακών Υποθέσεων" στα Κατεχόμενα διορίζει ο Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν με Προεδρικό διάταγμα προχώρησε στην ίδρυση συντονιστικού οργάνου και στον διορισμό ‘Συντονιστή Κυπριακών Υποθέσεων’, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της τουρκικής Κυβερνήσεως, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Ο Συντονιστής Κυπριακών Υποθέσεων θα "κόβει και θα ράβει" για όλα τα θέματα Τουρκίας και Ψευδοκράτους. Με άλλα λόγια τα κατεχόμενα παίρνουν την εικόνα επαρχίας ή νομού της Τουρκίας. Τα στοιχεία και οι ευθύνες του Συντονιστή είναι τα εξής:

-Θα επέχει θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ερντογάν ή υπουργού.

-Αποστολή του θα είναι η εξεύρεση τρόπων ανάπτυξης της οικονομίας του ψευδοκράτους σε συντονισμό με τις κατοχικές αρχές. Με άλλα λόγια θα συντονίζει και θα σχεδιάζει την παροχή της οικονομικής, υλικής και τεχνικής βοήθειας που θα προέρχεται από την Τουρκία προς τα Κατεχόμενα.

-Θα συσταθούν κατόπιν έγκρισης της τουρκικής προεδρίας, προσωρινές ομάδες εργασίας με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών, προκειμένου να παρακολουθούν και να αξιολογούν την εφαρμογή των οικονομικών προγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί

-Οι αρχές του ψευδοκράτους θα τον ενημερώνουν για κάθε θέμα και θα ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας του νέου οικονομικού πρωτοκόλλου Τουρκίας - Ψευδοκράτους το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων μεταρρυθμίσεις και τα έξοδα του στρατού. Η τουρκική μπότα αφήνει ακόμη πιο βαθιά το ίχνος της καθώς ήδη η Τουρκία ελέγχει το Ψευδοκράτος τόσο με την παροχή νερού αλλά και ηλεκτρισμού.

Πηγή: sigmalive.com,capital.gr