«Χο, χο, χο. Αλέξη αγορίνα μου να είσαι καλά»
23/03/2017 19:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Χο, χο, χο. Αλέξη αγορίνα μου να είσαι καλά»

Που είναι ο Σωκράτης, αναρωτιούνται πολλοί για τον μεγάλο επιχειρηματία και πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού. Η Ιντρακόμ δεν είναι ούτε κατά διάνοια στις δόξες της, η Ιντραλότ έχει πιο πολλές μπίζνες στο εξωτερικό ενώ για την Ιντρακάτ είχαμε χρόνια να ακούσουμε. Κι όμως, ο εθνικός προμηθευτής φαίνεται ότι αναγεννιέται από τις στάχτες του, όχι ότι είχε και πρόβλημα. Απλά είχε αποσυρθεί στην... Ψαρού και έτρωγε από τα έτοιμα.

Και ξαφνικά, επί ΣΥΡΙΖΑ οι δουλειές διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Σωκράτης, από τον Πειραιά θα είναι τόσο ευτυχισμένος που θα λέει «Χο, χο, χο. Αλέξη αγορίνα μου να είσαι καλά».

Δεν είναι τα κοντέινερ για τους μετανάστες που δόθηκαν σχεδόν με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία του Κόκκαλη. Αυτά είναι μερικά εκατομμυριάκια για τα... peanats στα μπουζούκια. Η μεγάλη δουλειά έγινε με τα 14 αεροδρόμια που πήρε η γερμανική Fraport με τον Κοπελούζο συνεργάτη. Μια επένδυση της τάξης του 1 δισ. ευρώ που θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, δύο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 357 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, για την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, των οποίων η Fraport Greece έχει αναλάβει τη λειτουργία, αναβάθμιση και συντήρηση για περίοδο 40 ετών, υπέγραψαν οι Fraport Greece και Intrakat.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ζακύνθου, Χανίων, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας και Ακτίου), ενώ η δεύτερη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια Αιγαίου (Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου, Σκιάθου και Μυτιλήνης).

Oι συμβάσεις μεταξύ Fraport Greece – Intrakat περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών των αεροδρομίων, καθώς και τη μελέτη και κατασκευή επεκτάσεων.

Όλα καλά κι όλα ωραία. Μια γερμανική εταιρεία επιλέγει τον Σωκράτη για να του δώσει... επί ΣΥΡΙΖΑ μια τόσο μεγάλη δουλειά. Τι χαρά για τον εθνικό εργολάβο και γνωστό για τις σχέσεις του με τον γερμανικό παράγοντα, και τότε και τώρα. Γιατί για να δώσεις 360 εκατ. ευρώ στον Κόκκαλη ασφαλώς πρέπει να ρωτήσεις και την γερμανική κυβέρνηση και τον Τσίπρα. Ο εκλεκτός είναι ο Σωκράτης ο οποίος αποδεικνύει ότι είναι πολύ μεγάλος παίκτης που ποτέ δεν πεθαίνει. Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει.

Είπατε κάτι για διαπλοκή, για παλιές ιστορίες, για ΟΤΕ, για Deutsche και άλλα τέτοια περίεργα που κάποτε απασχολούσαν τον τύπο και έντιμους δημοσιογράφους που πλέον δεν βρίσκονται στη ζωή αλλά έδωσαν τη ζωή τους για να αποκαλυφθούν ορισμένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα; Τα οποία ποτέ δεν τιμωρήθηκαν...