«Χαμένοι στη μετάφραση» στη Νέα Δημοκρατία
18/03/2016 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Χαμένοι στη μετάφραση» στη Νέα Δημοκρατία

Την ώρα που η κυβέρνηση κλυδωνίζεται από την ανεπάρκειά της και προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την πολιτική ατζέντα για να ξεπεράσει το δυσμενές κλίμα, στη Ν.Δ. αναζητούν... τρόπους για να φέρουν στα μέτρα τους τη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εσχάτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε γραμμή, υιοθέτησε μια πιο σκληρή στάση και πυροβολεί την κυβέρνηση, δίνοντας τον τόνο μιας δυναμικής αντιπολίτευσης όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται.

Το ζήτημα όμως είναι ότι το κόμμα δεν ακολουθεί με την ίδια ένταση, καθώς τα πάσης φύσεως στελέχη και πρωτίστως τα κορυφαία εξ αυτών κινούνται άλλοτε με διαφορετικούς ρυθμούς και ενίοτε προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι προκύπτει συχνά μια πολυγλωσσία που ζημιώνει τη Ν.Δ., καθώς ορισμένα στελέχη της είτε από προσωπικές ενοχές είτε από άλλες σκοπιμότητες δεν εκμεταλλεύονται επαρκώς την κατάσταση για να προκύψει πολιτικό όφελος για το κόμμα.

«Η Ν.Δ. δεν μπορεί να λειτουργεί ως σχολιαστής του ημερήσιου δελτίου κυβερνητικών λαθών αλλά πρέπει να αναδείξει πως αυτά τα λάθη τα παράγει μια συγκεκριμένη πολιτική και τα καταπολεμά μια άλλη»λένε κεντρικά στελέχη του κόμματος που δεν κατανοούν πολλές φορές και την κεντρική γραμμή του.

Π.χ. στο θέμα του Γ. Μουζάλα, η Ν.Δ. δεν έβαλε θέμα παραίτησής του μετά από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ειδομένη και τα όσα είδε εκεί, αλλά έπρεπε να συμβεί αυτό το αλαλούμ με την απίστευτη δήλωσή του για να το θέσει. Και όχι μόνο το έθεσε προτάσσοντας το εθνικό θέμα, αλλά ο ίδιος της ο πρόεδρος είπε ότι πρέπει να παραιτηθεί όχι μόνο για τα όσα είπε, αλλά και για την ανικανότητα διαχείρισης του μεταναστευτικού. Τι άλλαξε από τη μια μέρα στην άλλη;

Χθες, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης ήταν πιο οξύς στην κριτική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή θεωρούσε ότι τα Σκόπια πρέπει να λέγονται Μακεδονία».

Η Ντόρα Μπακογιάννη που είναι συντονίστρια Εξωτερικών δεν είπε για παραίτηση Μουζάλα και έκανε γενικές αναφορές για την κυβερνητική ανεπάρκεια, αλλά αυτή που προκάλεσε οργή σε πολλούς κύκλους, όπως λέγεται, είναι η συντονίστρια Ανάπτυξης Όλγα Κεφαλογιάννη που είπε ότι εδώ που έχουμε φθάσει, το μείζον ζητούμενο δεν είναι εάν ο Μουζάλας ξέφυγε από τις δεδομένες εθνικές γραμμές!

Το άλλο αρνητικό σημάδι ήταν η στάση της Ν.Δ. στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Τι θα κόστιζε εάν εξ αρχής η Ν.Δ. θύμιζε την πάγια θέση της Ελλάδας; Έπρεπε να βγει ο Τέρενς Κουίκ να κατηγορήσει τη Ν.Δ. - με λάθος επιχειρήματα - ότι χάρισε το όνομα Μακεδονία στη γειτονική χώρα, για να απαντήσει ο Γ.Κουμουτσάκος και να θυμίσει την πάγια θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό;

Γιατί φοβούνται στη Ν.Δ. να πουν τα αυτονόητα; Εκτός εάν συμβαίνει κάτι άλλο πίσω από τις κουρτίνες και δεν το ξέρουμε…

Μ.Α.