Υπό την προστασία της Κουμουνδούρου ο... μεγάλος εκδότης
10/04/2017 15:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπό την προστασία της Κουμουνδούρου ο... μεγάλος εκδότης

Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα ή για να ακριβολογούμε, το περιμέναμε από το καθεστώς της αριστεράς που μας κυβερνά. Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, κατά του... εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, έχει προκαλέσει σάλο από το πρωί. Η κ. Νικολοπούλου καταφέρεται κατά του δημοσιογράφου επειδή δημοσίευσε στην... ανεξάρτητη εφημερίδα του ρεπορτάζ για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται την πολιτική δύναμη του διοικητή της ΤτΕ και άλλα τέτοια.

Εν πάση περιπτώσει, ο Βαξεβάνης έχει δημοσιεύσει κι άλλα τέτοια ρεπορτάζ, έχει φάει κι άλλη μήνυση και μάλιστα στις αρχές Απριλίου ήταν να γίνει η δίκη του αλλά δεν παρουσιάστηκε επικαλούμενος κώλυμα του δικηγόρου του. Χωρίς να παρουσιάσει περαιτέρω στοιχεία για την κ. Νικολοπούλου την έκανε πρωτοσέλιδο και όπως ήταν αναμενόμενο έφαγε και νέα μήνυση, ενεργοποιήθηκε το αυτόφωρο, ο δημοσιογράφος παραδόθηκε, συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος και ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στη μήνυση.

Όπως έχουμε ξανατονίσει, δεν πρόκειται για μια βεντέτα του Στουρνάρα με τον δημοσιογράφο, αλλά για μια «αποστολή» που του έχει ανατεθεί του Βαξεβάνη να στοχοποιήσει τον διοικητή της ΤτΕ. Είναι άλλωστε σε εξέλιξη η έρευνα για την Αττικής και για τα θαλασσοδάνεια που έδιναν σε κολλητούς του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ. Και ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος που έβγαλε την εφημερίδα με λεφτά του Καλογρίτσα ο οποίος (δήθεν) αποχώρησε, έχει αρχίσει να τρέμει. Όχι μόνον αυτός αλλά και συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί που παρενέβαιναν στην υπόθεση της Αττικής. Μήπως γι' αυτό δεν ήθελαν να βάλουν δική τους διοίκηση; Μήπως γι' αυτό δεν «παραίτησαν» την Ελένη Ράικου η οποία είχε προχωρήσει την έρευνα και θα καλούσε και υπουργούς να τα πουν ένα χεράκι;

Εκεί, όμως, που αποδεικνύεται ότι πρόκειται για «πληρωμένη αποστολή» είναι το εξής απίστευτο γεγονός. Με το που κατατέθηκε η μήνυση ενός επιχειρηματία (της συζύγου του Στουρνάρα) που θεωρεί ότι σπιλώνεται και απαντά στις κατηγορίες του Βαξεβάνη, αμέσως, λες και είχε έτοιμη την ανακοίνωση, παρενέβη ο... ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια αστική διαμάχη παρεμβαίνει ένα κόμμα το οποίο λέει: «Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας».

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για το χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα».

Τι να πει κανείς. Εδώ έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα που διαπλέκονται για να χτυπήσουν τους «βολικούς εχθρούς». Τον Σαμαρά, τον Στουρνάρα, τη γυναίκα του, όποιον δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν είναι και τόσο βολικοί. Υπάρχουν δικαστές που έχουν άντερα. Εκτός αν φοβηθούν κι αυτοί από τις ανακοινώσεις που εκδίδουν οι φωστήρες της Κουμουνδούρου για να προστατέψουν τον... μεγάλο εκδότη και δημοσιογράφο που κάποτε είχε άριστες σχέσεις με το Πασοκιστάν.