Υπέρ του “έθνους ανάδελφου” ο νέος ΥΠΕΞ
17/02/2019 13:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπέρ του “έθνους ανάδελφου” ο νέος ΥΠΕΞ

Η τοποθέτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου ως επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών είναι όχι μόνο η είδηση της εβδομάδας, αλλά και το γεγονός που θα έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στα θέματα του Ελληνισμού.

Υπέρ της λογικής του “έθνους ανάδελφου” ο νέος ΥΠΕΞ, είχε στείλει κωδικοποιημένο το μήνυμά του, στους Αχαιούς της άπω Ανατολής, τους επονομαζόμενους και “Ιάπωνες”.

Τους είχε πει αντίο (σαγιονάρα) ενώ ταυτόχρονα είχε αποδοκιμάσει την πολιτική Κίνηση των Ιαπώνων (Δραγούμης, Γούναρης, Πρωτοπαπαδάκης, Ρέπουλης, Βοζίκης, Παναγιωτόπουλος, Αλεξανδρής) για να προλάβει τους σύγχρονους αμφισβητίες, να τους νουθετήσει και να τους φέρει στα κυβερνητικά νερά.

sagionara

Το σκόμη πιο εκπληκτικό είναι πως σύμπασα η κοινή γνώμη πίστεψε πως ο υπουργός είχε πάθει έγκαυμα και δεν μπορούσε να φορέσει υποδήματα.

Όπως όμως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω φωτό, κανένα ίχνος, κανένα σημάδι έστω επιφανειακής αλλοίωσης στο “ελληνικό πόδι”, για να μιλήσουμε και με όρους γλυπτικής.

Ήδη, ξένοι αναλυτές συγκρίνουν το Γιώργο Κατρούγκαλο με τον Κλέμενς Βέντσελ Λόταρ φον Μέτερνιχ .

Διέπονται άλλωστε από την ίδια βασική ιδέα, καθώς πιστεύουν βαθιά στο σύστημα διακυβέρνησης που χαρακτηρίζεται από την αυθεντία του μονάρχη, υποβοηθούμενη από μια πανίσχυρη γραφειοκρατία.

Πηγή: emo.gr