Τσίπρας-Ζάεφ: Υποψήφιοι για έξι Νόμπελ
29/01/2019 15:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας-Ζάεφ: Υποψήφιοι για έξι Νόμπελ

Του Μικρού Οδυσσέα

Και για τα έξι Νόμπελ είναι υποψήφιοι οι Πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ, οι οποίοι ο καθένας μόνος του και από κοινού, άνοιξαν νέες προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Φυσικής καθώς ανακάλυψαν πως η η διάσημη εξίσωση του Einstein E=mc2έχει εφαρμογή και στην επίλυση του προβλήματος που ταλάνιζε τις δύο χώρες: η ειρήνη ισούται με τη Μακεδονία επί τα Σκόπια (με c) στο τετράγωνο.

Επίσης στην ίδια εξίσωση απέδειξαν πως η ευημερία είναι ίση με τη Misco εις το τετράγωνο. Είναι μακαρονάδες τι να κάνουμε;

zaef_2

Σαφώς θα είναι υποψήφιοι και για το Νόμπελ -της μεταξύ τους άριστης-Χημείας, που οδήγησε στην ιστορική συμφωνία.

Διεκδικούν και το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών, μιας και απέδειξαν πως οι δύο χώρες έχουν κοινά σύνορα και μπορούν να συνεργαστούν.

Οι οικονομίες κλίμακας που θα δημιουργηθούν για το ΝΑΤΟ είναι μια ακόμη εφαρμογή που τους καθιστά φαβορί για αυτό το βραβείο.

Αναπάντεχη ήταν η υποψηφιότητά τους για το Νόμπελ Ιατρικής.Είναι όμως δίκαιη και κάνει θραύση, μιας και η Συμφωνία αναμένεται να αυξήσει τους πληθυσμούς γριβαδιών στις Πρέσπες, ενώ απέδειξαν πως η μη επίτευξη συμφωνίας τόσα χρόνια είχε ολέθρια αποτελέσματα στην υγεία των κατοίκων και των δύο χωρών, καθώς αύξανε τις μεταδοτικές, μητρικές, νεογνικές και διατροφικές ασθένειες.

tsipras-zaev-nobel-696x324

Αουτσάιντερ παραμένουν όσον αφορά το Νόμπελ Λογοτεχνίας, αν και η Συμφωνία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυθιστορήματα που έχουν γραφεί ποτέ.

Και στην ποίηση, δηλαδή στο “ποίημα” είναι αμφότεροι εξαιρετικά δυνατοί μιας και έπεισαν τα Κοινοβούλια να ψηφίσουν υπέρ, χωρίς οι ίδιοι να διαθέτουν την απαραίτητη πλειοψηφία.

Τέλος θεωρείται δεδομένη η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους κυρίους Τσίπρα και Ζάεφ, που σταμάτησαν τον τριαντακονταετή “πόλεμο” μεταξύ των δύο χωρών.

Θα σταματήσει έτσι και το παράτυπο εμπόριο, ενώ χωρίς ενοχές και σε “μακεδονική” γη θα παίζουν οι αθλητές στο καζίνο στη Γευγελή.

Είναι δίκαιο να τα πάρουν όλα τα Νόμπελ.

Όταν θα γίνει κινηματογραφική ταινία η αληθινή ιστορία της συμφωνίας, θα σαρώσουν και τα Όσκαρ.

Πηγή: emo.gr