«Τσιπρανδρέου»
16/05/2016 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Τσιπρανδρέου»

Όλο και πιο κοντά στο παλαιό παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ότι είναι δυνατόν να αλιεύσει ή να λεηλατήσει κατ’ άλλους ότι έχει απομείνει από αυτό τον χώρο.

Κυρίως όμως θέλει να εμφανιστεί ως συνεχιστής του Ανδρέα Παπανδρέου και δεν το κρύβει, ενώ για να ενδυναμώσει αυτή την προσπάθειά του, έβαλε τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να οργανώσει εκδήλωση υπό την «ομπρέλα» της Βουλής για τα 20 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Βούτσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και της ζήτησε υλικό αρχείο, ώστε να γίνει η εκδήλωση και το πρόσωπο που κλήθηκε να συνδράμει τον πρόεδρο της Βουλής είναι ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου», Κώστας Σκανδαλίδης.

Και μην ξεχνάμε ότι όλες αυτές οι κινήσεις έρχονται σε μια στιγμή που στο Μέγαρο Μαξίμου συζητούν την υπουργοποίηση και τη συμπόρευση με στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ, όπως τον Δημήτρη Ρέππα, τον Χάρη Καστανίδη, τη Λούκα Κατσέλη (στην κηδεία του συζύγου της, Γεράσιμου Αρσένη, ο Αλ. Τσίπρας έκανε πολύ θερμές αναφορές, χρησιμοποιώντας και φράσεις από την ομιλία του στο συνέδριο του 1996, όταν εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης!), του Στέφανου Τζουμάκα, κ.α.