Το θεώρημα του Τροντ Σόλιντ
04/06/2019 15:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το θεώρημα του Τροντ Σόλιντ

Του Μικρού Οδυσσέα

Ήταν κάποτε, επί ημερών Κώστα Καραμανλή και τσάρου περί των οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, ένας Νορβηγός προπονητής που είχε έλθει στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Λάτιν τότε οι Πειραιώτες με Ριβάλντο, Καστίγιο, Τζόλε στα ντουζένια του ακόμη. Ομαδάρα. Παίρνει το νταμπλ αρίμπα την πρώτη χρονιά ο Τροντ και όλοι περιμένουν τη συνέχεια, τη μεγάλη πορεία στο Τσου-Λου.

Είχε πάρει και μεταγραφή έναν παίκτη καταπληκτικό, ένα άτι για τις εφημερίδες, κάπως παλτό στο γήπεδο: Φέλιξ Μπόρχα.

Ξεκινά ο ευρωπαϊκός θεσμός χάνει από τη Βαλένθια ο Ολυμπιακός. Μην ανησυχείτε λέει ο Τροντ. Υπάρχουν ακόμη 15 πόντοι για να πάρουμε.

Δεύτερο ματς κόντρα ήττα, ατάραχος ο Σόλιντ. Με 12 πόντους να απομένουν θα είμαστε πρώτοι στον όμιλο (με Βαλένθια, Σαχτάρ, Ρόμα).

Να μην τα πολυλογούμε ο Ολυμπιακός τερμάτισε τελευταίος με 3 βαθμούς εκείνη τη χρονιά και ο Νορβηγός πήγε να δει σε τι κατάσταση ήταν τα φιορδ.

solid

Κάπως έτσι και στον ΣΥΡΙΖΑ: ήττα την πρώτη Κυριακή των εκλογών, μην ανησυχείτε υπάρχουν ακόμη πολλές μάχες να δοθούν.

Ήττες απανωτές. διαδοχικές, σειριακές, πάντα και παντού στην εκτός Κρήτης υπαρκτή Ελλάδα και τη δεύτερη Κυριακή, δεν τρέχει κάστανο, στις εθνικές θα αλλάξει το κλίμα, το έχουμε το ματς.

Λίγο θα αλλάξουμε το σύστημα, θα δώσουμε και τις κατάλληλες οδηγίες στους παίκτες και θα φέρουν τη νίκη.

Όσο για μεταγραφές τύπου Μπόρχα, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Συγκριτικά με τους άμπαλους που πήγαν στην Κουμουντούρου ο Φέλιξ ήταν παικταράς.

Κι ας έβρισκε 99 στις 100 φορές τη μπάλα με το καλάμι ή τον αστράγαλο. Στις κεφαλιές ήταν άπαιχτος.

Παρά ταύτα η ζωή είναι σκληρή και ο Τροντ μας αποχαιρέτησε μετά τη μεγαλειώδη πορεία.

Γιατί στις ομάδες συμβαίνει ότι και στα κόμματα. Ποτέ δεν φταίει ο Πρόεδρος ή ο υπέροχος λαός. Πάντα οι προπονητές την πατάνε και τρέχουν στον ΟΑΕΔ για κάρτα ανεργίας.

Οπότε στη φάση αυτή βρείτε (κουίζ) ποιοι είναι οι προπονητές που θα κοπούν σύριζα αρχικά από τα πάνελ, ποιοι θα πληρώσουν τελικά το μάρμαρο της ήττας μετά τας εκλογάς.

Πηγή: emo.gr