Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
27/07/2019 22:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τέλος της διαπλοκής;

Η είδηση δεν είναι ότι για πρώτη φορά συνεδρίασε στο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο. Ούτε τα νέα νομοσχέδια για μειώσεις φόρων, κατάργηση ασύλου κλπ.

Αλλά ότι για πρώτη φορά μεγαλοεπιχειρηματίας από αυτούς που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε διαπλεκόμενους, διαβαίνει επισήμως την πόρτα του Μαξίμου για να συζητήσει για μπίζνες με την κυβέρνηση.

Αναφερόμαστε φυσικά στην προχθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Λάτση με αντικείμενο το Ελληνικό.

Θα μπορούσαμε ίσως να πούμε για το τέλος της διαπλοκής. Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που η συνάντηση γίνεται δημοσίως, αυτομάτως παύουν να ισχύουν και οι υποψίες για δούναι και λαβείν μεταξύ κυβέρνησης – επιχειρηματία.

Θα μας πείτε... το καλύτερο ξεκάρφωμα είναι το κάρφωμα που έλεγαν και οι παλιοί. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, θα ήταν παρακινδυνεύμενο.

Εξάλλου, σε όσα σκάνδαλα μεγάλων μπίζνες που αποκαλύφθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ποτέ δεν είχε υπάρξει δημόσια συνάντηση μεταξύ κυβερνώντων – επιχειρηματιών. Όλα έγιναν μυστικά για να μοιραστούν τα ανταλλάγματα χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι.

Εκτιμούμε, ότι η κίνηση Μητσοτάκη να δει τον Λάτση δημοσίως ήταν σκόπιμη, εγκαινιάζοντας κατά αυτό τον τρόπο μια νέα νοοτροπία όσον αφορά τις μπίζνες στην Ελλάδα.

Κοινώς, διαπλοκή τέλος, τα πάντα στο φως και πάνω από όλα το συμφέρον της Ελλάδας.

Μένει να δούμε αν τα νέα ήθη που φέρνει ο Κυριάκος θα τηρηθούν μέχρι τέλους και από τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης...