Το τάνκερ της συναίνεσης...
11/10/2019 12:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τάνκερ της συναίνεσης...

Του Μικρού Οδυσσέα

Κερνάνε φρίκη ο Ντόναλντ & ο Ταγίπ, λες και δεν ξέρει από πολέμους η Μέση Ανατολή.

Τα πράγματα στη Συρία είναι τόσο περίπλοκα, που μάλλον θα κάνει λάθος όποιος βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα.

Μέσα στην αναμπουμπούλα, τα “κουφέτα” εξ ουρανού, το θάνατο, το φόβο, τον κλαυθμό και τον οδυρμό χτυπιέται και ένα ιρανικό τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τι εξηγήσεις να ζητήσεις: κάποια πράγματα μιλούν από μόνα τους. Ο πόλεμος στη Συρία, θα εξακολουθήσει για καιρό από τη στιγμή που έγινε πεδίο ανταγωνισμού των μεγάλων, που με proxy wars υπηρετούν τα ευρύτερα συμφέροντά τους.

Όπως και εμείς πρέπει να αποφασίσουμε αν θα ψηφίζουν (και κυρίως ποιοι) απόδημοι. Πάει για βαρέα ένσημα σήμερα ο Πρωθυπουργός, συναντώντας το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έριξε το Σαμαρά το 2014 (δεν τον έριξαν οι ξένοι όπως μέχρι σήμερα πιστεύαμε), αλλά υπήρχαν κι άλλες σκέψεις, όπως μας είπε ο κ. Βούτσης, μάλλον φωτογραφίζοντας τον εαυτό του.

Είπε κιόλας πως “έχουμε πόλεμο” και ελπίζουμε να μην κατάλαβαν όσοι Σύροι έτυχε να τον ακούσουν και να έπιασαν τα υπονοούμενα μόνο οι Συριανοί.

“Βόμβες” στην κόκκινη θάλασσα της Κουμουνδούρου, που ξεβόλεψαν κάτι περιστέρια, που μάλλον θα ήταν της ειρήνης/

Θα συνομιλήσει με τον αρχηγό του κόμματος που ανέλαβε να μας σώσει χωρίς σχέδιο σε κανένα Υπουργείο & συνάμα δίχως οργάνωση βάσης (το πιο βασικό από όλα).

Και ζήσαν όλοι καλά και οι πιστωτές με τα Μνημόνια καλύτερα.

Μετά τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης θα δεχθεί την κυρία Γεννηματά, με την ελπίδα να βρεθούν οι κοινοί τόποι, οι προσήκοντες τρόποι και να μη ανακατευτεί η Πόπη και το κάγκελό της στη διαδικασία.

Διότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα μπουρλοτιάσουν το τάνκερ της συναίνεσης. Ίσως από συνήθεια, από κεκτημένη ταχύτητα, ενδεχομένως και από πολιτική ανία και πλήξη.

Στην αληθινή ζωή οι απόδημοι θα ψάχνουν πάντα για ελληνικά καύσιμα μη αλλοίωσης της ταυτότητάς τους, μη πλήρους ενσωμάτωσης στις χώρες που τους φιλοξενούν.

Όσοι έχουν τα κουράγια δηλαδή και αντέχουν τα λόγια τα μεγάλα, τα ανυπέρβλητα, όταν τύχει και κανένας ταγός του Έθνους τους επισκεφτεί.

Τους κερνάει σύγχρονη Ελλάδα κι αυτοί συνήθισαν να ακούν με σκυμμένα κεφάλια.

Πηγή: emo.gr