Το... σχέδιο Τσίπρα για παραμονή στην εξουσία
06/04/2017 19:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το... σχέδιο Τσίπρα για παραμονή στην εξουσία

Και τώρα, πώς θα περάσουμε από την κοινωνία τη συμφωνία; Με τους βουλευτές θα τα κουτσοβολέψουμε, σιγά μη χάσουν τα 7 χιλιάρικα, θα ψηφίσουν και με τέσσερα. Το πρόβλημα είναι ο κόσμος, οι ψηφοφόροι του Αλέξη, αυτοί που του έμειναν και αυτοί που ακόμη δεν ξέρουν τι να κάνουν. Εκεί εστιάζεται όλη η διαπραγμάτευση. Δεν γίνονται παζάρια με τον Σόιμπλε αλλά με το κόμμα του.

Πόσο θα είναι το ψαλίδι, πότε, αν θα κάνει εκλογές το 2018 ή το 2019. Αυτά είναι τα διλήμματα που αντιμετωπίζει ο Αλέξης και γι΄ αυτό θα αλλάξει την ατζέντα όσο τον παίρνει.

Θα κόψει κορδέλες απ΄ όλα τα έργα που είναι προς ολοκλήρωση ή σε εξέλιξη. Θα ανακοινώσει κι άλλα ασχέτως αν δεν έχει λεφτά για να τα φτιάξει. Θα προκαλέσει ένα «αναπτυξιακό σοκ», τουλάχιστον στα λόγια και στις εντυπώσεις.

Το πρώτο μέρος του σχεδίου, λοιπόν, είναι να δημιουργήσει ένα αίσθημα οικονομικής ανάτασης. Ότι η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική κι ότι γίνονται μεγάλα έργα ακόμη κι αν αυτή η χώρα είναι υπό διάλυση. Και βεβαίως, ο Τσίπρας ξέρει πολύ καλά πώς να οικειοποιείται δουλειές, όνειρα, οράματα άλλων.

Το δεύτερο μέρος του σχεδίου αποπροσανατολισμού είναι οι «βολικοί εχθροί». Ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας, ο Μητσοτάκης και βεβαίως ο Σόιμπλε και η Λαγκάρντ. Όλοι θα πέσουν στην πυρά που έχουν ανάψει στην Κουμουνδούρου. Αν μπορούσαν να βάλουν και... φυλακή τον Σαμαρά και τον διοικητή της ΤτΕ, τι καλύτερο για την... παγκόσμια αριστερά. «Συλλάβετέ τους», λοιπόν για να κρατήσετε την εξουσία.

Το τρίτο μέρος είναι η «αριστεροσύνη». Θα κάνουν τα πάντα για να μας θυμίσουν ότι είναι αριστεροί. Θα βάλουν τον Μπαλαούρα να μιλά για το Άγιον Φως. Θα βάλουν τον Πολάκη να σκούζει για τη διαπλοκή. Θα μπει ο ίδιος ο Τσίπρας μπροστά να καταθέτει στεφάνια όπου βρίσκει μνημείο. Θα αλλάξουν ακόμη και την ιστορία που διδάσκεται ώστε να μάθουν τα παιδιά για τον Εμφύλιο... από την αριστερή πλευρά.

Θα ισοπεδώσουν τα πάντα για να μας δείξουν ποιοι είναι. Ακόμη και τη σήραγγα στα Τέμπη την αφιέρωσαν σε έναν σαμποτέρ του ΕΛΑΣ και τον Μαρίνο Αντύπα γιατί έτσι πρέπει να είναι ένας καλός αριστερός. Να τιμά το παρελθόν του.

Το τέταρτο μέρος του σχεδίου του είναι η αέανη διαπραγμάτευση. Διότι και συμφωνία να κλείσει αύριο η κυβέρνηση θα κάνει συνεχώς συζητήσεις προκειμένου να δείχνει πως έχει έναν ρόλο. Πώς αυτή παλεύει σκληρά παρά το γεγονός ότι πέφτει στο τέλος στα τέσσερα.

Δεν θα γλιτώσουμε εύκολα από αυτούς. Έχουν ένα σχέδιο και το τηρούν με ευλάβεια.