Tο… προπατορικό αμάρτημα και η τρίτη συνιστώσα
25/02/2018 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tο… προπατορικό αμάρτημα και η τρίτη συνιστώσα

Θα μιλήσουν ποτέ με ειλικρίνεια στη Νέα Δημοκρατία για το… προπατορικό αμάρτημα με το όνομα «Παπαγγελόπουλος»; Αλλά και γενικότερα με το όνομα «καραμανλική περίοδος»;

Όχι, δεν έχουμε εμμονές με κανέναν, ούτε εμπαθείς είμαστε. Όμως, με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες θα πρέπει να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και πότε επιτέλους θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός. Να μιλήσει για τους στενούς συνεργάτες του που τώρα έχουν γίνει γενίτσαροι και υπηρετούν τον Τσίπρα στην πιο βρόμικη ιστορία της Μεταπολίτευσης.

Και να μιλήσει για όλους εκείνους που μιλάνε στο όνομά του προκαλώντας αναταραχή στη ΝΔ και δίνοντας αβάντα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψεκασμένους.

Κανείς δεν έχει μιλήσει π.χ. μέχρι στιγμής και να εξηγήσει γιατί το πόρισμα εξαιρεί τους υπουργούς ή τον πρωθυπουργό που συνδέονται με την έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης. Πέραν του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που πληρώνει προφανώς ότι δεν στήριξε Μεϊμαράκη (και βεβαίως Ντόρα) στις εκλογές της ΝΔ, όλοι οι υπόλοιποι είναι εξαφανισμένοι από το πόρισμα, λες κι έχει βάλει το χεράκι του κάποιος και τους έχει αφαιρέσει.

Όμως το πιο σοβαρό είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος που παίζουν καραμανλικά στελέχη στην πολιτική σκευωρία που έχει στηθεί. Ο Καραμανλής δεν βρίσκει λίγο χρόνο π.χ. να αποδοκιμάσει τον Παπαγγελόπουλο για όσα κάνει; Δεν βρίσκει ούτε μια λέξη να πει για το ρόλο που παίζει στην υπόθεση της Novartis; Ούτε μια φορά δεν έχει βγει να στηρίξει τα στελέχη της ΝΔ που βάναυσα κυνηγιούνται από την κυβέρνηση. Ένας πρώην πρωθυπουργός ή μάλλον δύο πρώην πρωθυπουργοί μαζί με τον Πικραμμένο εξευτελίζονται με τέτοιο τρόπο και ο Καραμανλής δεν έχει κάνει ούτε μια δήλωση. Εκτός αν νομίζει ότι με το να θολώνει τα νερά μέσω του ανιψιού υπηρετεί την παράταξη που πλήττεται βάναυσα από τους κατσαπλιάδες.

Μάλιστα, έχουμε φαινόμενα τύπου Αντώναρου ή ακόμη και της Παπακώστα που μας είπε ότι πρέπει να παραιτηθούν όλοι όσοι αναφέρονται στη δικογραφία. Να κάνουμε το χατίρι της κυβέρνησης και να τους διώξουμε όλους δηλαδή; Συμφωνεί και ο Καραμανλής μ’ αυτό ή ακόμη ψάχνει να δει πώς απογείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη επί των ημερών του ή πώς είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει διοικητή της ΕΥΠ τον Παπαγγελόπουλο;

Ο Βενιζέλος, στην υπερβολή του βεβαίως, είπε στη Βουλή:«Στέλνω από το βήμα της βουλής μήνυμα αξιοπρέπειας στους αδέκαστους δικαστές και τους ζητώ να σταθούν όρθιοι. Το βαθύ κράτος, μετά από πολλές δεκαετίες, στεγάζεται και πάλι στη δικαιοσύνη. Το φάντασμα του Κόλλια ζωντανεύει. Κι αυτό το έχει αναλάβει η τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης».

Ποιος είναι η τρίτη συνιστώσα; Ποιος μοιάζει με τον χουντικό Κόλλια; Ποιος έχει στήσει όλο αυτό το παιχνίδι; Ποιος είναι βαθύ κράτος; Θα αρχίσει να αναρωτιέται ο κύριος Καραμανλής βλέποντας τους κολλητούς (Παπαγγελόπουλος, Προκόπης Παυλόπουλος, Βασιλική Θάνου) να είναι οι προμετωπίδες της ολομέτωπης επίθεσης στην αστική δημοκρατία; Αν δεν κάνουμε λάθος ο Καραμανλισμός αντιπροσωπεύει αυτή τη μορφή δημοκρατίας; Κάποιος θα μιλήσει; Ή μήπως θα αφήσει την Εφημερίδα των Συντακτών του ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατία να υπερασπίζονται με σθένος τον Καραμανλή και να γελάνε και τα τσιμέντα;