Το ποτάμι... κύλησε στη Ν.Δ.
25/04/2016 13:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ποτάμι... κύλησε στη Ν.Δ.

Πολλούς…«ποταμίσιους», δηλ. στελέχη του Ποταμιού από περιφερειακές οργανώσεις του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη είχε το 10ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Στο παράλληλο συνέδριο της Ν.Δ. συμμετείχαν περίπου 2.600 άτομα, εκ των οποίων μόλις το 20% είναι μέλη του κόμματος και πολύ μεγάλος αριθμός προέρχονται από το… Ποτάμι. Στις 10 εκδηλώσεις που έγιναν παράλληλα με το συνέδριο συμμετείχαν στελέχη που είναι οργανωμένοι στο κόμμα του Στ. Θεοδωράκη και ουσιαστικά έκαναν το βήμα για να συμπορευτούν με τη Ν.Δ.

Που είναι το μυστικό του συνεδρίου; Στο καταστατικό υπάρχει διάταξη που προβλέπει τη θεσμική συνεργασία του κόμματος με πολιτικές, επιστημονικές και άλλες οργανώσεις, με διατήρηση της αυτοτέλειας των δύο μερών.

Τι σηματοδοτεί αυτή η διάταξη; Την πρόσμιξη με το Ποτάμι η άλλες οργανώσεις που είτε είναι σε λειτουργία είτε θα ιδρυθούν και θα έχουν ιδεολογική συγγένεια με τη Ν.Δ.

Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί εκτός από τους Ποταμίσιους; Ο Χάρης Θεοχάρης μελλοντικά με την κίνηση που ετοιμάζει ή η Άννα Διαμαντοπούλου που λέγεται ότι συνομιλεί τακτικά με την οικογένεια Μητσοτάκη!

Μ.Α.