Το νέο κόμμα Ε.ΠΟ.Σ.
07/02/2019 13:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το νέο κόμμα Ε.ΠΟ.Σ.

Ένα νέο πολιτικό φορέα ιδρύουν οι πολίτες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που εναντιώθηκαν στις Πρέσπες.

Μάλλον όχι όλοι, γιατί ποτέ δε μάθαμε πόσοι ακριβώς ήταν: από τις 70 χιλιάδες μέχρι το εκατομμύριο έχει μια διαφορά η τάξη μεγέθους

Το νέο κόμμα θα ονομάζεται «Ελληνική Πολιτική Συνείδηση» (Ε.ΠΟ.Σ.) και όπως δήλωσαν οι πρωτεργάτες του θα κινηθεί πέρα, έξω και πάνω από αριστερές και δεξιές ιδεολογίες.

Για τις κεντρώες είτε σκέτες, είτε με σύνθετη ονομασία μιας λέξης (κεντροαριστερές, κεντροδεξιές) δεν ειπώθηκε κάτι, ούτε για τις ακρο-(βάλτε ότι θέλετε) που ήταν και στη μόδα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον

Το κόβουν να γράφει τέτοιο έπος στις εκλογές, που σχεδιάζουν να μην κατεβούν μόνοι τους αλλά θα γίνουν επαφές με άλλες πατριωτικές δυνάμεις, δηλαδή τους πάντες, διότι σχεδόν κανείς δε λέει πως είναι αντιπατριώτης.

Όλα καλά και καλή επιτυχία τους ευχόμεθα, αλλά θα μας επιτρέψουν δύο συμβουλές:

Αν θέλουν να κάνουν επικοινωνιακό γκελ και για να ασχοληθεί ο κόσμος μαζί τους, χρειάζονται έναν τυχαίο αναγραμματισμό στο όνομα του κόμματος. Να αλλάξει θέση το πι με το έψιλον για παράδειγμα.

Ως έπος ορίζεται το μεγαλειώδες έργο, τόσο σε έκταση, όσο και σε θεματογραφία. Οπότε είναι κάπως υπερβολή το όνομα, ενώ αντίθετα ωραία θα πήγαινε το εποποιία”,με την οποία εννοούμε μια περίοδο ακμής (όχι σπυράκια), καθώς επίσης και την ηρωική και μεγαλόπνοη πράξη.

Εποποιία, που κάνει και ρίμα με το τοιχοποιία, ασβεστοποιία, σοκολατοποιία και με όλα τα -οιία, χωρίς να εξαιρείται η Οία Σαντορίνης.

Δεν θα αφήσει το νέο κόμμα -μας λέει-τις τύχες του έθνους στους βουλευτές της γκαζόζας και του κουραμπιέ.

Και έτσι συστήνεται ακόμη ένας φορέας στο αντισυστημικό φάσμα, το οποίο προφανώς και θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Φτάνει να “δαγκώσουν” τους κοινοβουλευτικούς και εξωκοινοβουλευτικούς “κουραμπιέδες”…

Πηγή: emo.gr