Το ξεπούλημα της Μακεδονίας, ο «λαγός» Χαν και οι φρεγάτες
25/04/2018 17:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ξεπούλημα της Μακεδονίας, ο «λαγός» Χαν και οι φρεγάτες

H αποκάλυψη του Γιοχάνες Χαν, ότι εντός 15 ημερών θα βρεθεί λύση για το όνομα των Σκοπίων είναι βόμβα για την κυβέρνηση. Ο αρμόδιος επίτροπος δεν ρωτήθηκε καν από τους ευρωβουλευτές στη συγκεκριμένη επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χαν μόνος του αναφέρθηκε στο Σκοπιανό τονίζοντας ότι σε 15 ημέρες θα έχει βρεθεί μια λύση η οποία θα ανοίγει το δρόμο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Για να ξεκινήσουν συζητήσεις με την πΓΔΜ για ένταξη στην ΕΕ, και στη συνέχεια στο ΝΑΤΟ, μία είναι η προοπτική και η προϋπόθεση. Να έχει βρεθεί ονομασία για τη χώρα αυτή.

Επομένως είτε ο Γιοχάνες Χαν δεν ξέρει τι λέει ή ξέρει πολύ καλά τι λέει. Για το πρώτο αυτό που λέμε είναι ότι δεν ισχύει. Διότι δεν θα έβγαινε ξαφνικά, σε μια συζήτηση για την Τουρκία να ανοίξει αυτό το θέμα και με σιγουριά να δώσει και χρονοδιάγραμμα. Άρα ήξερε, είχε πληροφόρηση και αυτή μόνο από την Ελλάδα, τα Σκόπια και τον Νίμιτς θα μπορούσε να έχει.

Ο Ζόραν Ζάεφ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να πει ότι ο Χαν είναι πολύ αισιόδοξος όταν μιλά για συμφωνία σε τόσο σύντομο διάστημα. Ακόμη κι έτσι να είναι και να μην έχουμε λύση σε δύο εβδομάδες αλλά σε τέσσερις, και τι έγινε;

Η ουσία είναι τι έχει συμφωνηθεί κάτω από το τραπέζι, που το γνωρίζει ο Χαν κι όχι ο ελληνικός λαός. Υπενθυμίζουμε ότι η σκοπιανή πλευρά έχει αρνηθεί να αλλάξει το Σύνταγμά της και η ονομασία που θα επιλεγεί να είναι erga omnes.

Μήπως λοιπόν έχουν βάλει τον πήχη τόσο ψηλά προκειμένου να υποχωρήσουν στη συνέχεια αλλά να κάνει… δήθεν υποχώρηση και η ελληνική κυβέρνηση σε ένα Γκόρνα ή Upper Μασεντόνια;

Πολύ φοβούμαστε ότι ο Γιοχάνες Χαν ήταν «λαγός» μιας συμφωνίας που δεν θα αρέσει καθόλου στην Ελλάδα. Στη συντριπτική πλειοψηφία της που δεν θέλει επ’ ουδενί λύση με το όνομα Μακεδονία.

Και πολύ φοβούμαστε ότι η κυβέρνηση ξεπούλησε το όνομα με συνοπτικές διαδικασίες αλλά με άγνωστα ανταλλάγματα.

Άραγε μήπως το Μακεδονικό σχετίζεται με την «αποκάλυψη» στη Γαλλία ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες; Μήπως δηλαδή μας έρθουν πεσκέσι οι φρεγάτες αφού βάλουμε την υπογραφή μας σε ονομασία που δεν θέλει ο ελληνικός λαός; Και μήπως μας δώσουν και μια συμφωνία για το χρέος που έτσι κι αλλιώς δεν θα τους κοστίσει και πολλά, ενώ θέλουν διακαώς τα Σκόπια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με το όνομα Μακεδονία ως προγεφύρωμα στον εκ Ρωσίας κίνδυνο;

Τέλος, θα ερωτηθεί ο ελληνικός λαός για μια οποιαδήποτε συμφωνία; Κάναμε δημοψήφισμα για ψύλλου πήδημα και δεν θα κάνουμε για την ιστορία μας, την παράδοσή μας, τον πολιτισμό μας, την Μακεδονία μας;